Ένα «Γλέντι» για μικρούς και μεγάλους αυτή την Κυριακή από τη Λημνιακή Κοινότητα Βικτώριας

Στιγμιότυπα από το γλέντι που διοργανώθηκε πέρυσι τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά. Φωτογραφίες: Facebook/ Lemnian Community of Victoria.

Το «Γλέντι» (Glendi) διοργανώνεται και φέτος -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- με σκοπό να καθιερωθεί ως μία ετήσια εκδήλωση, προσφέροντας την ευκαιρία σε άτομα όλων των ηλικιών να συναντηθούν και να γιορτάσουν παραδοσιακά.

Βικτώρια.- Ένα γλέντι (Glendi) με «άρωμα»… πατρίδας διοργανώνει η Λημνιακή Κοινότητα Βικτώριας αυτή την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καλώντας μικρούς και μεγάλους, ομογενείς και μη, να το γλεντήσουν… παραδοσιακά.

Η εκδήλωση του Γλεντιού, η οποία θα λάβει χώρα στον ιδιόκτητο χώρο της Λημνιακής Κοινότητας στο Springvale, επί της οδού Braeside, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, με στόχο την κοινωνικοποίηση και την ψυχαγωγία ατόμων κάθε ηλικιακού στρώματος μέσα από τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης.

«Ανυπομονούμε πολύ να πραγματοποιηθεί και φέτος (το γλέντι), καθώς προσφέρει μία καλή ευκαιρία στους ανθρώπους να συναντηθούν και να γιορτάσουν», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Λημνιακής Κοινότητας Βικτώριας, κα Penny Angelides, στον «Νέο Κόσμο».

Η ίδια πρόσθεσε, ότι ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν ορισμένες φορές ίσως συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες της Ομογένειας, το εν λόγω γλέντι, «απευθύνεται σε όλες τις γενιές» και δημιουργήθηκε με την ελπίδα να καθιερωθεί ως μία ετήσια εκδήλωση.

Η κα Angelides επεσήμανε επίσης τη σπουδαιότητα συμμετοχής των παρευρισκομένων στην πρόσφατη εκδήλωση της 27ης Ιανουαρίου, όπου εορτάστηκε η επέτειος των 40 χρόνων από τη δημιουργία της «Παλλημνιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας», λέγοντας ότι ήταν «ιδιαίτερα συγκινητικό» το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν οι κόποι και προσπάθειές τους από πολλά μέλη της παροικίας.

Επιπλέον υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας των νεότερων γενεών στο γεγονός, καθώς η ίδια ελπίζει ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα προσφέρουν την ευκαιρία στους νέους να εκτιμήσουν και να συνεχίσουν τις ελληνικές παραδόσεις.

Όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα, ενώ το κέφι θα απογειώσει η ζωντανή μουσική, μέσα από παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια.

*Πότε: Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου

Ώρα: 12 το μεσημέρι

Πού: 906 Springvale Road, Braeside, Victoria

Πηγή:neoskosmos.com