Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-68: Άνετος, ωραίος και στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Περιστερίου με 87-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη επί του Περιστερίου με σκορ 87-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι είχαν για πρώτους σκόρερ τους Παπανικολάου και Λαρεντζάκη με 15 πόντους, περιμένουν να μάθουν τον επόμενο αντίπαλά τους ο οποίος θα προκύψει από τον προημιτελικό μεταξύ Προμηθέα και Πανιώνιου.

Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν ο τραυματισμός του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού και θα υποβληθεί αύριο σε μαγνητική.

Ο αρχηγός κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό

Το Περιστέρι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να παίζει καλή άμυνα και να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό στην επίθεση. Οι Περιστεριώτες ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο ενώ πήραν και προβάδισμα 4 πόντων (12-16) με τον Ράγκλαντ να φτάνει τους 9 πόντους. Ο αρχηγός όμως, των ερυθρόλευκων, Κώστας Παπανικολάου, πήρε την ομάδα από το χέρι και με τους 13 πόντους που πέτυχε στην πρώτη περίοδο ανέτρεψε την κατάσταση κάνοντας το 21-16, στην εκπνοή του χρόνου

Βρήκαν ρυθμό κι έφτασαν στο +16 οι Ερυθρόλευκοι

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε ρυθμό στην επίθεση και συνδέθηκε με μεγαλύτερη ευκολία στο αντίπαλο καλάθι. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και με 16 πόντους στα μισά της δεύτερης περιόδου (39-23), με το Περιστέρι να απαντάει με ένα επιθετικό σερί 9-1 με το οποίο μάζεψε την διαφορά στους 8 πόντους (40-32) με την οποία πήγε στα αποδυτήρια.

Απρόοπτο με Γουίλιαμς-Γκος, διατήρησε το προβάδισμά του ο Ολυμπιακός

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα απρόοπτο για τον Ολυμπιακό, αφού ο Γουίλιαμς-Γκος ένιωσε μια ενόχληση στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού και τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μέχρι και με 16 πόντους (52-36) και διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας παρ’ ότι το Περιστέρι δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το να μειώσει στους 9 (54-45).

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τέταρτη περίοδος

Στο φινάλε της αναμέτρησης η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έμεινε από δυνάμεις κι Ολυμπιακός μετέτρεψε το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές ενώ έδωσε ανάσες σε βασικούς παίκτες. Οι Πειραιώτες πήραν μια εύκολη πρόκριση και συνεχίζουν στην διοργάνωση με φόντο τον τελικό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7 (2/7 τρίποντα, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γουίλιαμς-Γκος, Ράιτ 14 (6/8 δίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ σε 21’12»), Λαρεντζάκης 15 (3/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ 12 (2), Φαλ 4 (4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 15 (2), Πίτερς 5 (4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Πετρούσεβ 6.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 7 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Ράγκλαντ 14 (3 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 4, Ξανθόπουλος 5 (1), Λοβ 10 (2 τρίποντα, 4 ασίστ), Πουλιανίτης, Κασελάκης 9 (3/4 τρίποντα), Ρένφρο 4, Γουίλιαμς 10 (2), Τόμπσον 2, Χουγκάζ 3, Ζούγρης.