ΠΑΟΚ – Άρης 74-76 : Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72:

ΠΑΟΚ – Άρης

Με τον Τολιόπουλο να πετυχαίνει 17 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο και 24 συνολικά, ο Άρης επέστρεψε από το -15 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στο πρώτο μέρος μια ομάδα κυριαρχούσε στο παρκέ και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν απλά καταιγιστικός κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +14 (25-11). Οι κιτρινόμαυροι είχαν μόλις τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ για τέσσερα λάθη με τα πράγματα να γίνονται ακόμη χειρότερα μιας και ο ΠΑΟΚ πήγε στο ημίχρονο μπροστά με (43-29).

Ο Άρης όπως ήταν φυσικό στην επανάληψη έβγαλε αντίδραση και «τρέχοντας» ένα σερί 8-0 επέστρεψε στο ματς μειώνοντας στους έξι (43-37). Παρόλα αυτά η ομάδα του Τάσου Τακιανού δεν πανικοβλήθηκε εκτοξεύοντας ξανά στο +13 (57-44) με μπροστάρηδες Τσαϊρελη και Μιχαλάκ.

Ωστόσο ο τρομερός και φοβερός, Βασίλης Τολιόπουλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα μοναδικό show στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο (17 πόντους), οδήγησε την ομάδα του σε μια μυθική ανατροπή και πρόκριση με 76-74.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 43-29, 57-46, 74-76

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στην ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο στο φινάλε κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, επικρατώντας με 79-72 της Ένωσης.

Ο Μήτογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πράσινων αφού πέτυχε συνολικά 22 πόντους, δίνοντας λύσεις στην επίθεση όποτε χρειαζόταν. Η ΑΕΚ μείωσε μέχρι και στους 4 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Πλέον το τριφύλλι περιμένει την αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά.

Καλή άμυνα από την ΑΕΚ, είχε καυτό Μήτογλου ο Παναθηναϊκός

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να είναι συγκεντρωμένη στην άμυνα και να εμποδίζει τον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό στην επίθεση. Στο μέσα του πρώτου δεκαλέπτου η Ένωση ισοφάρισε σε 10-10, με τον Κουζμίνσκας να πετυχαίνει 5 από αυτούς. Στην συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά που πήραν είναι το +6 (18-12). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ 20-15 υπέρ του Παναθηναϊκού, με το πιο ενδιαφέρον στοιχείο να είναι η πρώτη άστοχη βολή του Ναν στην θητεία του στην Ελλάδα με τον Αμερικανό να αστοχεί μετά από 67 εύστοχες προσπάθειες.

Πάλι ο Μήτογλου είχε την λύση και +9 οι πράσινοι

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Ηλία Ζούρου συνέχισε την αμυντική της προσήλωση και κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό χαμηλά στην επιθετική τους παραγωγή αφού για 5 λεπτά οι πράσινοι πέτυχαν μόλις δύο πόντους. Η Ένωση πέρασε μπροστά με 23-22 στα μέσα του δεκαλέπτου, ωστόσο ο Μήτογλου συνέχισε το… βιολί του και με 5 πόντους λίγο πριν την εκπνοή, εκτόξευσε την διαφορά στους 9 με την λήξη του ημιχρόνου (39-30).

Στο +16 στην τρίτη περίοδο το τριφύλλι

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός συνδέθηκε πιο εύκολα με το αντίπαλο καλάθι και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και τους 16 πόντους.Η ένωση ωστόσο δεν τα παράτησε και ο Τζόρνταν ΜακΡέι έδωσε μια τρίποντη ανάσα στην ΑΕΚ Betsson στην εκπνοή, διαμορφώνοντας το 59-48 (30′).

Μείωσε στους 4 η ΑΕΚ, με ψυχραιμία πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν την προσπάθεια και πλησίασαν εκ νέου στο -4 (74-70) με 70″ να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Τσέισον Ραντλ έκανε ένα αβίαστο λάθος 41″ πριν το τέλος, χαρίζοντας μια κατοχή στον Παναθηναϊκό και ο Τζέριαν Γκραντ κέρδισε φάουλ στην άλλη πλευρά του παρκέ για να κάνει το 2/2 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και να γράψει το 76-70 στα 20.7″.

Ακολούθησε ένα γρήγορο καλάθι από τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και ένα κερδισμένο φάουλ από τον Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός του τριφυλλιού έβαλε 2 βολές και διαμόρφωσε το 78-72 με 17″ να απομένουν για τη λήξη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72