Σκέψεις πανω στο ψηφισθέν νομοσχέδιο περί ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Σωτήρης Δελής*

Αξιακή και ταυτοτικη φόρτιση της ελληνικής κοινωνίας!

Μπροστά από σχεδόν άδεια έδρανα στην ΒτΕ ψηφίστηκαν χθες νόμοι που δυστυχώς διαιρούν την ελληνική κοινωνία και θέτουν το ερωτημα εάν πλέον οι δρόμοι της Εκκλησια της Ελλαδος και της Ελληνικής Πολιτείας χωρίζουν. Παρακολούθησα όλη την συνεδρίαση της ΒτΕ!

Οι ομοφυλόφιλοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. 

Τα παιδιά επισης αυτών των ”οικογενειών” το ίδιο. 

Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ομόφυλους, όπως το λόμπυ και οι συστημικές δυνάμεις που υπάρχουν στη χώρα έτσι επιθυμεί, γιατί οι όροι εχουν απλά και συνειδητά συγχιστεί για λόγους που όλοι λιγο ή πολύ καταλαβαίνουμε.

Προσωπικά αντιλαμβάνομαι τους λόγους που έχουν οδηγήσει την κυβερνηση στο να νομοθετήσει ιδιαίτερα όσον αφορά την ρύθμιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε αυτές τις καταστάσεις. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μέσα στα όρια του σημερινού νομοθετικού πλαισίου. 

Τα σουηδικά woke στην χώρα διαμονής μου παραληρούν!

”…η Ελλάδα πρώτη ορθόδοξη χώρα στο κόσμο ψηφίζει για ομοφυλόφιλο γάμο….”! Θα τους ευχαριστήσουμε για το  χάος και την αποδόμηση της κοινωνίας μας; Γνωρίζουμε τι τιμή θα πληρώσουμε στο μέλλον;

Εκτιμώ πως η woke κοινωνία είχε σαν στόχο, όπως και το πέτυχε, την υιοθεσία δηλαδη όπως και την κατάργηση των λέξεων μητέρα και πατέρας όπως και το αντίστοιχο κίνημα στην Σουηδία που διαμενω. Ήδη η μητέρα και ο πατέρας, για να μην ενοχλούνται οι woke, λεγονται γονείς Α και Β!

Αναμενω να δω τις μηνύσεις που θα πεφτουν βροχη από τους woke όταν ακουν μικρά παιδάκια να φωναζουν την μαμά η τον μπαμπά στο πάρκο για το λόγο ότι αισθάνονται ότι….προσβάλλονται!

Εκτιμώ επισης ότι τα προβλήματα θα αυξηθούν, αντί να μειωθούν, όπως και τα νοσηρά φαινόμενα της εμπορευματοποίησης της οικογένειας, της υιοθεσίας και των προβλημάτων της.

”Βλέπω” μια ελληνική κοινωνία που μελλοντικα θα έχει ακόμη πιο μεγαλύτερα προβλήματα γιατί απλά έχει χάσει ”τον μπούσουλα”. 

Μια κοινωνία που αποδομείται μοναχή της και από ενα περιορισμένο μέρος της.

”Βλέπω” επισης μια κοινωνία άφυλη δηλ ούτε άνδρας ούτε γυναίκα αλλά ένα τρίτο φύλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

”Βλέπω” μια εκκλησια που ήδη ταλανίζεται και καλείται πλέον, όχι με λόγια αλλά με πραξεις, να διαχωρίσει την θέση της. Αυτό εκτιμώ οτι θα προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική κοινωνία και τον χωρισμό Πολιτείας-Εκκλησιας με άγνωστα αποτελέσματα στο μέλλον.

”Βλέπω” στην πατρίδα μου παράξενα εκφυλιστικά φαινομενα τα τελευταία χρόνια ότι δηλαδη έχει δημιουργηθεί μια άρρωστη ατμόσφαιρα από μια μικρή μερίδα πληθυσμού της χώρας όταν πολλές φορές οι περισσότεροι δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους. Το φαινόμενο καλείται πολιτική ορθότητα και πολιτική ολιγαρχία.

Το ότι ανήκουμε στην Δύση δεν νοείται ότι θα την ακολουθούμε κατά πόδας μέχρι αυτοεξευτελισμού και αυτοκαταστροφής. 

Η οικογενεια ειναι ένας θεσμός εκατομυρίων ετών και όταν ”ο  μοντέρνος και προοδευτικός” άνθρωπος θέλει να αλλάξει και να αποδομήσει θεσμούς στο όνομα της ισότητας χωρίς να έχει μελετήσει τα αποτελέσματα μιας τέτοιας αποδόμησης στο μέλλον σκάβει χωρις να το ξέρει τον ίδιο του το λάκο.

Παρακολουθώ την δημόσια συζήτηση που γινεται σήμερα και που εκει ακούγεται ότι ”έτσι γινόταν και πριν” όταν νεωτερισμοί σαν και αυτόν της αποποινικοποιήσεως της μοιχείας στη χώρα ψηφιστηκε στην ΒτΕ.

Ας είμαστε λιγάκι προσεκτικοί. Άλλο αποποινικοποίηση της μοιχείας και άλλο γερμανική autobahn στις φάμπρικες κατασκευής ανθρώπων επι πληρωμή με πολλαπλούς γονείς του ίδιου φύλου!

Ελπιζω τελικά η κοινωνία να βρει το δρομο της με καινούργιες ισσοροπίες στο μέτωπο των διακρίσεων αν και πιστεύω ότι θα απαιτηθεί καιρός. 

Προς το παρόν όμως και με βάση της εμπειρίες μου σε μια χώρα που ήδη έχει σε ισχύ αυτή την νομοθεσια και με αυτα που βλέπω καθημερινά δεν εχω πειστεί ότι οι σημερινες πρακτικές που εχουν δρομολογηθεί για πολιτικούς λόγους θα φέρουν τα αποτελέσματα που οι εκπροσωποι τους διαλαλούν.

*Σωτήρης Δελής

επ. μέλος της Σουηδικής Βουλής

επ. μέλος ΠαΔΕΕ

Ευτυχισμενος πατέρας και παππούς , από αυτούς που υπολείπονται.