Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (Ολοκληρωμένο)

Με ηγέτη τον αρχηγό του, Πέδρο Κόντε, που βρήκε δύο φορές δίχτυα, ο ΠΑΣ Γιάννινα με εξαιρετική εμφάνιση πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό, καθώς επικράτησε 2-1 του Βόλου στο… ντέρμπι της ουράς κι ανάσανε! Με γκολάρα ο Ασενχούν είχε ισοφαρίσει για τους Θεσσαλούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της ουράς που έγινε στο Πανεσσαλικό, καθώς επικράτησε 2-1 του Βόλου και έτσι βρίσκεται πλέον στο «-1» από εκείνον.

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κόβατς στο τέρμα, τους Αλχο, Καλογερόπουλο, Ράσιτς, Μύγα τετράδα στην άμυνα, τους Γκλάβσιτς, Ντε Καμπς στον άξονα, τους Ασεχνούν, Ποπέσκου στα άκρα και τον Κόμπα πίσω από τον φορ Γκαρσία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον Νάγκι στο τέρμα, τους Τούτου, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκο στην άμυνα από τα δεξιά, τους Λιάσο,Τζίνο, Ριένστρα στον άξονα, τους Παμλίδη, Ροσέρο στα άκρα και τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Βόλος μπήκε καλύτερα, ο Νάγκι «κράτησε όρθιο» τον ΠΑΣ

Σέντρα σε ένα ματς με τεράστιο «ζητούμενο», αφού ήταν ένα ντέρμπι παραμονής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, πραγματοποίησαν «δυνατή» εκκίνηση και τα πρώτα 10 λεπτά τους ανήκαν.

Ο Γκαρσία έβαζε «δύσκολα» στην άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Αλχο δημιουργούσε ρήγματα από τη δεξιά πλευρά της ομάδας του, που σε αυτό το διάστημα απείλησε με τη διπλή ευκαιρία του Γκαρσία στο 4′ όπου ο Νάγκι αντέδρασε εξαιρετικά και με τον Κόμπα λίγο αργότερα. Ο αγώνας παίζονταν στο μισό του ΠΑΣ και ο Βόλος διατηρούσε τον έλεγχο.

Ο Εραμούσπε «κυρίαρχος» στις δύο περιοχές και 0-1

Κάπου εκεί όμως ο Κόντε έκλεψε ψηλά, κέρδισε ένα στατικό για τη δική του που απέφερε την μεγάλη ευκαιρία του Εραμούσπε που πήρε την κεφαλιά και ο Κόβατς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ και εκ των υστέρων φάνηκε πως εκείνη η φάση «γύρισε» τον διακόπτη.

Οι φιλοξενούμενοι σα να απέκτησαν αυτοπεποίθηση, κυκλοφορούσαν την μπάλα, άπλωναν το παιχνίδι τους και είχαν τον Αργεντινό στόπερ «κυρίαρχο» και στις δύο περιοχές. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός «ηγήθηκε» τις πολύ καλής ανασταλτικής λειτουργίας που επέδειξε από εκείνο το σημείο ο ΠΑΣ παρότι οι του Βόλου έφερναν με αξιώσεις την μπάλα στα καρέ του («έχασαν» μία φορά τον Γκαρσία στο 24′ που πήρε μία επικίνδυνη κεφαλιά), ενώ την ίδια στιγμή ήταν κίνδυνος-θάνατος όταν ανέβαινε στα δικά του στατικά (ο Ριένστρα πραγματοποιούσε καλά χτυπήματα).

Υστερα από εκείνη του 10′ είχε ακόμη μία επικίνδυνη κεφαλιά που μπλόκαρε ο Κόβατς (22′) και στο 30′ πήρε νέα, στην πορεία της οποίας πετάχτηκε ο Κόντε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ισπανό φορ, όμως μετά από έλεγχο στο VAR o ρέφερι έδειξε στο 32′ σέντρα και έτσι ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Πλέον στον αγώνα είχαμε νέα δεδομένα, καθώς οι του Βόλου θέλησαν να αντιδράσουν όμως δεν «παρήγαγαν» φάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν κενούς χώρους και σε μία αντίστοιχη περίπτωση «φλέρταραν» με το 0-2 στο 43′ με τον Παμλίδη.

Πανέμορφο 1-1 από τον Ασεχνούν

Στην ανάπαυλα όμως ο Εραμούσπε αντικαταστάθηκε λόγω ενός προβλήματος στον ώμο (σ.σ. στην κλείδα) και έτσι ο ΠΑΣ «έχασε» τον κορυφαίο του παίκτη. Συν τοις άλλοις ο Βόλος βρήκε αρκετά νωρίς τη ισοφάριση με την πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ασεχνούν μόλις στο 47′ και αυτόματα ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή. Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον και τον Τρουγιέ στον άξονα, ο ΠΑΣ δεν «μαζεύτηκε» μετά το 1-1 και η αναμέτρηση διατήρησε τον καλό ρυθμό του πρώτου μισού.

Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε νέα αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του γκολκίπερ τους Νάγκι, ο Βόλος «φρέσκαρε» τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο του Ολιβέιρα και η αναμέτρηση κυλούσε στην κόψη του ξυραφιού. Ετσι φτάσαμε στην τελική της ευθεία.

Ο Ντεμίρ έδωσε πολύτιμες βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο, ο Κόντε «χτύπησε» ξανά για το 1-2

Μέχρι που φτάσαμε στο 72′. Ο Ντεμίρ που μόλις είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή «έχτισε» ωραία την επίθεση του ΠΑΣ από τα αριστερά του και την κατάλληλη στιγμή έπαιξε για τον Κιάκο που ήταν μέσα στα καρέ του Βόλου. Εκείνος αν και είχε την «επιλογή» του σουτ έδωσε έξυπνα στον Κόντε που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και από κοντά «έγραψε» το 1-2. Αυτόματα στην «κουβέντα» του αγώνα μπήκε και ο όρος «διαχείριση».

Οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Μωραϊτη «γύρισαν» σε 4-4-2, όμως την ίδια στιγμή και θέλοντας να μείνουν ψηλά άφηναν κενούς χώρους, μέσω των οποίων ο Ντεμίρ του ΠΑΣ έβγαινε με αξιώσεις στην κόντρα. Ο Τούρκος ήταν πολύ κινητικός, έδωσε βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο και «έφτιαξε» την πολύ καλή ευκαιρία του Κόντε στο 82′, όταν ο Ισπανός φορ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Κίτσου (στο κόρνερ που εκτελέστηκε απείλησε ο Παντελάκης).

Μεγάλη επέμβαση του Σούλη στο 90’+6′ και σε πλασέ του Μωραϊτη

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στις καθυστερήσεις, όπου οι γηπεδούχοι προχωρούσαν σε σερί γεμίσματα. Μέχρι και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε η άμυνα του ΠΑΣ «καθάριζε» κάθε σχετικό κίνδυνο, όμως στο 90’+6′ ο Ασεχνούν μετά από αντίστοιχο του Μπαριέντος βρήκε με το κεφάλι τον Μωραϊτη και εκείνος πλάσαρε, ο Σούλης όμως απέκρουσε δύσκολα και ενώ η μπάλα «έσκασε».

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Αλχο (Κίτσος 46′), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Γκλάβτσιτς (Μωραΐτης 73′), Ντε Καμπς (Mπαριέντος 73′), Ασενούν, Ποπέσκου (Ολιβέρα 62′), Κόμπα (Τρουιγιέ) 46′), Γκαρσία.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Νάγκι (Σούλης 62′), Τούτου, Εραμούσπε (Παντελάκης 46′), Μπακαδήμας, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (Καραχάλιος 70′), Ριένστρα, Ροσέρο (Σόρια 88′), Παμλίδης (Ντεμίρ 70′), Κόντε.

Πηγή:gazzetta.gr