ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1 – 4 (Ολοκληρωμένο)

Φωτογραφία: Οι «Ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για διπλή παράβαση στη φάση του 1-1

Θεσσαλονίκη.- Ο Ολυμπιακός ήταν θριαμβευτής στην Τούμπα, επικρατώντας 4-1 του ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική και μπήκε ξανά δυνατά στην κούρσα της διεκδίκησης του τίτλου. Πρωταγωνιστής ο Ποντένσε με γκολ και ασίστ, δύο γκολ ο Ελ Κααμπί (83′, 90′) και ένα ο Ναβάρο (29′)

Το ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην Stoiximan Super League ήταν ονειρικό. Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μπήκε ξανά δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Ποντένσε, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ. Ο Ναβάρο άνοιξε το σκορ στο 29′, με τον Ντεσπόντοφ να φέρνει στα ίσα το παιχνίδι στο 39ο λεπτό. Ο Πορτογάλος με απίθανο γκολ έβαλε ξανά τους ερυθρόλευκους σε θέση οδηγού στο 54′.

Μετά την σκυτάλη πήρε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος στο 83′ πήρε την ασίστ από τον Ποντένσε για το 3-1, ενώ στο 90′ ο Μαροκινός στράικερ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στην Τούμπα.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 47 βαθμούς και είναι στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Στη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ με 51 πόντους, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που προσπαθούσε να πιέζει ψηλά τον ΠΑΟΚ, να μην τον αφήνει να κάνει το παιχνίδι του και να έχει εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4′ είχε και την πρώτη στιγμή, με κεφαλιά του Ποντένσε υπό την πίεση του Σάστρε. Ο Δικέφαλος απάντησε δύο λεπτά αργότερα, ο Μουργκ ωστόσο πήρε την κατοχή, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, μία φάση που είχε εμπνευστή τον Μπάμπα.

Οι ερυθρόλευκοι επιχειρούσαν να χτυπήσουν και από τις δύο πλευρές, σε πολλά σημεία του πρώτου μέρους έδωσαν βάση στα αριστερά, με τον Όρτα να αγωνίζεται πιο ψηλά. Στο 17′ ο Πορτογάλος τροφοδότησε τον Ναβάρο, ο οποίος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες έπαιξαν ωραία από τα αριστερά, ο Φορτούνης εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, όμως αστόχησε.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός, με τον άξονα του να μην μπορεί να συμμετέχει στη δημιουργία. Στο 29ο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα. Εκτελέστηκε φάουλ από τα δεξιά χαμηλά, ο Ποντένσε με ωραία κάθετη πάσα είδε τον Τσικίνιο στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει και τον Ναβάρο να παίρνει το ριμπάουντ να βρίσκει δίχτυα.

Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες είχαν αμφότερες τελικές, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο στο 39ο λεπτό να βρίσκει απάντηση. Ο Κωνσταντέλιας μονομάχησε με τον Ροντινέι στη μεσαία γραμμή, με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Μουργκ, ο οποίος κοντρόλαρε, ο Ορτέγκα δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Ντεσπόντοφ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με καλή στιγμή του Δικεφάλου στο 45′. Ο Μπάμπα από τα αριστερά έκανε το γέμισμα στην περιοχή, κάτοχος έγινε ο Μουργκ, ο οποίος σούταρε με μία μικρή λόμπα, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας και στο 54ο λεπτό μπόρεσε να αποκτήσει εκ νέου προβάδισμα με καταπληκτικό τρόπο. Ο Φορτούνης έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος από τα αριστερά εκτός περιοχής εξαπέλυσε βολίδα έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Κοτάρσκι για το 2-1 των ερυθρόλευκων.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να απαντήσει με γκολ του Ντεσπόντοφ στο 60′, ενώ λίγο αργότερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Τόμας και Ζίβκοβιτς, με τον Κωνσταντέλια να πηγαίνει στο “10”, αναζητώντας λύσεις μεσοεπιθετικά. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό.

Ο Δικέφαλος δυσκολευόταν να απειλήσει σημαντικά. Στο 71′ ο Οζντόεφ έπιασε κεφαλιά, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει, ενώ στο 80′ είχε άλλες δύο τελικές ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να φωνάζει παρών. Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους και στο 83′ “κλείδωσε” το τρίποντο.

Ο Μασούρας από τον άξονα είδε τον Ποντένεσε στα δεξιά της περιοχής, εκείνος τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

  • ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Έσε, Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναβάρο

Πηγή:sport24.gr