Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-2: Ο Οικονόμου χάρισε χρυσό βαθμό στους Αγρινιώτες

Με τον Μάριο Οικονόμου να σκοράρει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά, ο Παναιτωλικός έμεινε όρθιος στην Τρίπολη αποσπώντας 2-2 από τον Αστέρα και κέρδισε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Η μάχη στην Τρίπολη, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, είχε τέσσερα γκολ εκ των οποίων ένα στις καθυστερήσεις, ανατροπή, και μία άγρια ομορφιά όχι όμως και νικητή.

Ο Αστέρας του Μίλαν Ράσταβατς έμεινε στο 2-2 απέναντι στον Παναιτωλικό του Γιάννη Πετράκη, με το αποτέλεσμα αυτό να μην βολεύει τους Αρκάδες που έμειναν τέσσερις πόντους πίσω από την Λαμία (την κυνηγούν για να πάρουν την 6η θέση) αλλά να εξυπηρετεί τους Αγρινιώτες αφού τους χάρισε έναν σημαντικό βαθμό στην οικονομία του πρωταθλήματος και στη μάχη που δίνουν για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.

Σημείωνεται πως ο Αστέρας έμεινε για 19ο διαδοχικό ματς αήττητος απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο (8 νίκες – 11 ισοπαλίες) την τελευταία οκταετία, με τον Παναιτωλικό από την πλευρά του να μένει για τρίτο σερί ματς χωρίς ήττα (1 νίκη – 2 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα) και να ανεβάζει την ψυχολογία του τόσο ενόψει της προσπάθειά τους να παραμείνει στην κατηγορία όσο και ενόψει της ρεβάνς της 6ης Μαρτίου με τον Άρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε στο ματς με την ψυχολογία της ομάδας που κυνηγάει την προνομιούχο 6η θέση της βαθμολογίας για να μπει στα play offs και ο Παναιτωλικός με εκείνη της ομάδας που μάχεται για παραμονή, με τα πρώτα 35 λεπτά να βρίσκουν τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν καλύτερη αγωνιστική εικόνα.

Σε αυτό το διάστημα είχαν δύο μεγάλες φάσεις για να ανοίξουν πρώτοι το σκορ όμως ο Ντίας δεν μπόρεσε ούτε στο 3ο ούτε στο 15ο λεπτό να νικήσει τον γκολκίπερ Γραμματικάκη, ενώ στον αντίποδα ο Αστέρας είχε ως κυριότερη εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών του τον Μπαρτόλο, που δεν αξιοποίησε ωστόσο τις δύο ευκαιρίες που είχε να σκοράρει, στο 10ο και στο 33 λεπτό.

Στο 42ο λεπτό οι ισορροπίες στο ματς ανατράπηκαν μετά από τραγικό λάθος του Γιαμπλόνσκι, που εκμεταλλεύτηκε ο Ντίας για να βγει απέναντι στον αντίπαλο κίπερ και να κάνει το 0-1 με ωραίο πλασέ, για να έρθει όμως η απάντηση από τους Αρκάδες λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Δράστης ήταν ο συνήθης ύποπτος Μιριτέλο, ο οποίος με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, για να φτάσει τα 11 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους Ράσταβατς και Πετράκη να μην προχωρούν σε κάποια διορθωτική κίνηση, με την εικόνα να αλλάζει ωστόσο και τον Αστέρα να παίρνει από νωρίς τα ηνία, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα άνοιγε το δρόμο για την τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη του.

Οι Κρεσπίτι, Μπαρτόλο και Γιαμπλόνσκι φλέρταραν έντονα με το 2-1 στο πρώτο τέταρτο, για να έρθει τελικά η επιβράβευση των γηπεδούχων για την έντονη επιθετική τους διάθεση στο 65ο λεπτό μέσα από στημένη φάση, με τον Καλτσά να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Ζουκάνοβιτς να εκτελεί τον Στεργιάκη με δυνατή κοντινή κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τα πρώτα σημάδια αντίδρασης στο 70′ με το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι ενώ δέκα λεπτά αργότερα κούνησαν το πλεκτό με πλασέ εντός περιοχής του Τορεχόν, με το γκολ να μη μετράει όμως αφού ήταν σε θέση οφσάιντ ο Ντίας.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη συνέχισαν πάντως να ψάχνουν με πείσμα την ισοφάριση και την βρήκαν στο 90+2′, με τον Χουάνπι να εκτελεί κόρνερ και τον προωθημένο Οικονόμου να εκτελεί με κεφαλιά τον Γραμματικάκη (2-2).

Το γκολ αυτό έδωσε μία άγρια ομορφιά και έναν τρελό ρυθμό στο ματς στα εναπομείναντα λεπτά του έξτρα χρόνου, με τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό να έχουν αμφότεροι καλές στιγμές για το τρίτο γκολ αλλά αυτό να μην έρχεται και να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γραμματικάκης, Καστάνιο (93′ Μάντζης), Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες (86′ Χουχούμης), Λύρατζης, Γκος (70′ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί (86′ Παλάσιος), Καλτσάς, Μιριτέλο
  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης (75′ Τσάβες), Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε (66′ Χατζηθεοδωρίδης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χουάνπι, Φρεντερίκο Ντουάρτε (75′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (75′ Στάγιτς), Ντίας (84′ Λομονάκο)
  • Πηγή:sport24.gr