Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Αθήνα: Συγκεντρώσεις από μελισσοκόμους και υγειονομικούς – Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Αθήνα.-Από νωρίς το πρωί σήμερα, μελισσοκόμοι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Παρατάχθηκαν μπροστά από την Βουλή απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και διαδηλώνουν με καπνιστήρια στα χέρια. Επίσης, από τις 08:30 στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί πανελλαδική κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Παράλληλα, αυτήν την ώρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ, βρίσκονται στα Προπύλαια για την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην Αθήνα, λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν μελισσοκόμοι και εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας, αλλά και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου:

«Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας, οι οποίες κατά περίπτωση κινήθηκαν μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Σύνταγμα και από την Πλατεία Μαβίλη, ομοίως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου ήταν απαραίτητες, κατά το μήκος των ανωτέρω διαδρομών.

Ειδικότερα, οι μελισσοκόμοι έχουν αφιχθεί στο Σύνταγμα οπότε εφαρμόζονται μέτρα Τροχαίας και βρίσκονται στη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας πορεύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο οδικό δίκτυο.

Τα μέτρα τροχαίας αναμένεται να λάβουν πλήρη έκταση στις 12:00 το μεσημέρι, που έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.

Διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων. Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

Μελισσοκόμοι: Με στολές και αναμμένα καπνιστήρια στο Σύνταγμα – Καρέ – καρέ η διαμαρτυρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι.

Μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα βρίσκονται έξω από την Βουλή φορώντας στολές και κρατώντας πανό αλλά και αναμμένα καπνιστήρια. Ορισμένοι μάλιστα είναι ανεβασμένοι σε φορτηγά και σε κυψέλες. Υπενθυμίζεται πως οι μελισσοκόμοι θα παραδώσουν ψηφίσματα στα αρμόδια υπουργεία για τη λύση των προβλημάτων τους.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελισσοκόμων:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων οι υγειονομικοί

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν μπει σήμερα και οι υγειονομικοί, καθώς υπάρχει πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας για την Αττική (08.:00-15:00) και 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια.

Μάλιστα οι υγειονομικοί πραγματοποιούν αυτή την ώρα πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης, ενώ στη συνέχεια έχουν προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Με πανό και συνθήματα, αλλά και μαύρα μπαλόνια διαμαρτύρονται οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Κινητοποιήσεις - υγειονομικοί

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι υγειονομικοί διεκδικούν:

  • Αύξηση μισθών
  • Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών
  • ΒΑΕ
  • Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους
  • Χρηματοδότηση
  • Αναβάθμιση ιατροξενοδοχειακού εξοπλισμού

 

 

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για σήμερα 22 Φεβρουαρίου και για τις 28 Φεβρουαρίου με αιτήματα την αύξηση των μισθών των γιατρών, την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία, την ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η  πρόεδρος, Ματίνα Παγώνη, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους το τελευταίο διάστημα τη διαφωνία της με την εισαγωγή των απογευματινών χειρουργείων, τονίζοντας ότι για να λειτουργήσουν, χρειάζεται προσωπικό και άδειες αίθουσες, την ώρα που πολλά πρωινά χειρουργεία διαρκούν ως αργά το απόγευμα.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό), διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα και υπερασπιζόμενοι τη δημόσια παιδεία.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιείται στα Προπύλαια και κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, στη Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης είναι στην Καμάρα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από της 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών.

Και η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη φοιτητική/ πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ampucEεπίσης καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν τονίζοντας ότι όσες προσπάθειες και αν κάνει η κυβέρνηση να πείσει ότι νομοθετεί υπέρ των δημόσιων Πανεπιστημίων η αντικειμενική πραγματικότητα της υποχρηματοδότησης και των μειωμένων κάθε χρόνων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό τη διαψεύδουν οικτρά.

Πηγή: enikos.gr