Φερεντσάρος – Ολυμπιακός 0 -1 και Πρόκριση στους 16 του Conference! (Ολοκληρωμένο)

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την πρόκρισή τους στους 16 του Conference League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία και με συνολικό σκορ 2-0 πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Ελ Κααμπί πέτυχε το γκολ στο 45′.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν και από την Ουγγαρία, επικράτησαν 1-0 της Φερεντσβάρος και πανηγύρισαν την εξασφάλιση τους “εισιτηρίου” τους για τη φάση των 16 του Conference League με συνολικό σκορ 2-0.

Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και σε αυτό στο Groupama Stadium ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε το γκολ. Ο Μαροκινός στράικερ βρήκε δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης.

Έτσι, οι Πειραιώτες θα μάθουν αντίπαλο την Παρασκευή (23/2) στις 14:00. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε

Το πρώτο ματς της φάσης των 16 θα γίνει στις 7 Μαρτίου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αφού ο Ολυμπιακός θεωρείται ανίσχυρος. Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 14 του μήνα, στην έδρα του αντιπάλου των ερυθρόλευκων.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός δειλά – δειλά πίεζε ψηλά την Φερεντσβάρος και προσπαθούσε να κλέψει την μπάλα, ώστε να χτυπήσει τους Ούγγρους. Μετά το 20ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έκαναν πιο συχνή την παρουσία τους στην περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν ακίνδυνοι.

Στο 25΄ ο Ποντένσε με το εξωτερικό γέμισε στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μαΐ έστειλε την μπάλα κόρνερ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο ο Ολυμπιακός γινόταν πιο απειλητικός. Στο 30′ ο Τσικίνιο ελευθέρωσε στον Φορτούνη στα δεξιά, εκείνος σέντραρε, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά, όμως αστόχησε.

Στο 38′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν, ο Τσικίνιο με τακουνάκι άφησε στον Όρτα, ο οποίος με πανέμορφη διαγώνια μεταβίβαση βρήκε τον Φορτούνη στα δεξιά της περιοχής. Εκείνος σούταρε, αλλά υπό πίεση δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες είχαν εκ νέου μεγάλη στιγμή. Ο Φανί γύρισε την μπάλα πίσω, ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Ντιμπούζ, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Πριν από το τέλος του πρώτου μέρος, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ποντένσε γέμισε στην περιοχή ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαΐ. Ο διαιτητής αρχικά δεν έδωσε κάτι, όμως ειδοποιήθηκε από τον VAR για την παράταση, έκανε τον έλεγχο στο μόνιτορ και έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν απολύτως ψύχραιμος. Έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά του Ντιμπούζ, ο κίπερ της Φερεντσβάρος έπεσε από την άλλη και το 0-1 έγινε γεγονός.

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρος είχε κύριο στόχο να προστατεύσει το προβάδισμά του και να ψάξει τους κενούς χώρους που θα άφηνε ενδεχομένως η Φερεντσβάρος στα μετόπισθεν.

Πράγματι οι ερυθρόλευκοι δεν απειλούνταν, ενώ ήταν εκείνοι που έιχαν τις στιγμές τους. Στο 68′ ο Ποντένσε έκανε την σέντρα με ραμπόνα, η μπάλα πήρε φάλτσα και ο Ντιμπούζ έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Όρτα αξιοποίησε τη σέντρα του Ροντινέι, όμως το σουτ του έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρους και στο 83′ είχε καλή στιγμή, με τον Γιόβετιτς να εκτελεί από τα δεξιά της περιοχής και τον τερματοφύλακα της Φερεντσβάρος να αποκρούει και να διώχνει σε κόρνερ. Οι Ούγγροι προσπάθησαν στις καθυστερήσεις να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Πασχαλάκη, ωστόσο το 1-0 παρέμεινε έως το φινάλε.

  • ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Γουίνγκο, Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς, Ζακάριασεν, Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος, Βάργκα, Κόδρο.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.