Στα γαλανόλευκα η οδός Lonsdale το Σαβατοκύριακο – Η Ασλανίδου στους «Αντίποδες»

Μελβούρνη.- Στα ύψη βρίσκεται ο ενθουσιασμός όσων ετοιμάζονται να επισκεφθούν την οδό Lonsdale αυτό το Σαββατοκύριακο, η οποία αναμένεται να «πλημυρίσει» από ελληνικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, και δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ «Αντίποδες», αναδεικνύοντας για 36η χρονιά την ελληνική κουλτούρα και την ποικιλομορφία της ταυτότητας των Ελλήνων της Διασποράς στην Αυστραλία.

Η Μελίνα Ασλανίδου, μία από τις πιο καταξιωμένες και δημοφιλείς ερμηνεύτριες της γενιάς της, αναμένεται να ξεσηκώσει χιλιάδες ομογενείς και μη, καθώς πρόκειται να εμφανιστεί ζωντανά στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ «Αντίποδες» στη Μελβούρνη, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα που θα μαζευτούν τόσοι πολλοί Έλληνες και με προσκάλεσαν να είμαι εδώ κοντά τους. Νιώθω τιμή, δέος, συγκίνηση, αγάπη, και ευλογία», δήλωσε η Μελίνα Ασλανίδου στον «Νέο Κόσμο».

Η ίδια υπογράμμισε επίσης τη σημασία των δεσμών που διατηρούν οι Έλληνες της Διασποράς με την πατρίδα τους, λέγοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι χτυπάει ακόμα η καρδιά του Ελληνισμού στο εξωτερικό, και ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει τη χώρα και τη η γλώσσα τους».

Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, θα μεταβεί στη συνέχεια στο Σίδνεϊ, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, για μία ζωντανή εμφάνιση την οποία θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Darling Harbour.

Η εμβληματική εκδήλωση του Φεστιβάλ «Αντίποδες», αναμένεται να χαρίσει μία αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τραγούδια της Ασλανίδου, καθώς και μουσικές παραστάσεις άλλων καλλιτεχνών στον μεγαλύτερο εορτασμό ελληνικού πολιτισμού που πραγματοποιείται ετησίως, εδώ και 36 χρόνια, εκτός Ελλάδος.

Με σχεδόν 90 περίπτερα τα οποία θα στηθούν φέτος στον χώρο των εκδηλώσεων, με περισσότερους από 600 καλλιτέχνες, καθώς και με μία σειρά από παραστάσεις χορού και μουσικής που θα εναλλάσσονται σε τρεις σκηνές, επιδείξεις μαγειρικής, θέατρο δρόμου, παιδικές παραστάσεις, διαγωνισμούς και διάφορες άλλες δραστηριότητες, το Φεστιβάλ παγιώνει τη φήμη του ως μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αυστραλίας.

Πηγή:neoskosmos.com