Υποψήφιος βουλευτής ο ομογενής Τζον Αβλον

Νέα Υόρκη.-  Ο ομογενής πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του «CNN», Τζον Αβλον (John Avlon) ανακοίνωσε πως θα κατέλθει ως υποψήφιος για την Ομοσπονδιακή Βουλή με το Δημοκρατικό Κόμμα, διεκδικώντας τη θέση του αντιπροσώπου στην 1η Βουλευτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, ο Αβλον, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον Ρούντι Τζουλιάνι (Ruddy Giuliani) θα επιχειρήσει να κερδίσει αρχικά το χρίσμα των Δημοκρατικών, με δεδομένο ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον από άλλα στελέχη του κόμματος, τον προσεχή Ιούνιο.

Η 1η Περιφέρεια, την οποία εκπροσωπεί σήμερα στο Κογκρέσο ο Ρεπουμπλικανός Νικ ΛαΛότα (Nick LaLota), θεωρείται από τα λίγα «κάστρα» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Πολιτεία Νέας Υόρκης, με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών προεκλογικών προβλέψεων να την παρουσιάζουν εκ νέου ως πιθανότατα προσκείμενη στους Ρεπουμπλικανούς (likely Republican), καταδεικνύοντας τον βαθμό δυσκολίας για τους Δημοκρατικούς υποψηφίους.

«Εγώ πιστεύω ότι οι ΗΠΑ είναι η σπουδαιότερη Δημοκρατία στον Κόσμο. Αυτή τη στιγμή η δημοκρατία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι εκλογές δεν είναι άσκηση επί χάρτου. Εναπόκειται στον καθένα από εμάς να βγει μπροστά και να φύγει από το περιθώριο. Γι’ αυτό κατέρχομαι για το Κογκρέσο, στην 1η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης», τόνισε ο Αβλον σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Στο άκουσμα της υποψηφιότητας του Αβλον, ο ΛαΛότα πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για έναν «ελιτιστή του Μανχάταν», ο οποίος «ουδεμία σχέση έχει με το Λονγκ Αϊλαντ και το Σάφολκ».

«Ο Τζον Αβλον είναι ένας ελιτιστής από το Μανχάταν χωρίς δεσμούς με το Λονγκ Αϊλαντ, πέρα από το εξοχικό του στα Χάμπτονς. Ο Αβλον δεν ξέρει τίποτα για το Σάφολκ εκτός από τις κροκέτες στο Σαγκ Χάρμπορ και τα καλοκαιρινά πάρτι στο Μπριντζχάμπτον», ανέφερε σκωπτικά ένας εκπρόσωπος της καμπάνιας του ΛαΛότα.

Ο Τζον Αβλον έχει ελληνική καταγωγή και συγκεκριμένα από την Κέρκυρα και την Σάμο, ενώ ένα κομμάτι της οικογένειάς του έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. Μοναδική εξαίρεση είναι η μητέρα του πατέρα του, η οποία ήταν αγγλικής και σκωτσέζικης καταγωγής.

Παράλληλα, κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Ρούντι Τζουλιάνι (Rudy Giuliani), του οποίου έγραφε τις ομιλίες, την περίοδο της θητείας του ως δήμαρχος Νέας Υόρκης.

Πηγή:ekirikas.com