ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται πως θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την προεδρία κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.  Υπάρχει όμως μία προϋπόθεση.

Αυτή τη στιγμή οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που γίνονται σχετικά με το ποιος θα είναι ο αντίπαλος του κ. Κασσελάκη είναι έντονες, και το πρόσωπο που φέρεται να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι η κ. Γεροβασίλη, η οποία ανήκει στον στενό κύκλο ανθρώπων του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η υποψηφιότητα της αντιπροέδρου της βουλής φαίνεται να “κλειδώνει” όμως η Όλγα Γεροβασίλη θέτει ως προϋπόθεση για να είναι υποψήφια την ξεκάθαρη στήριξή της από τους προεδρικούς και κυρίως από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, φέρεται προβληματισμένη για τις επόμενες κινήσεις της, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η πληροφορία ότι αναμένεται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Όλγα Γεροβασίλη, ραντεβού ωστόσο το οποίο δεν επιβεβαιώνεται.  Φαίνεται πάντως πως η κ.Γεροβασίλη έχει τη στήριξη του κ. Τσίπρα, ενώ υπάρχουν ζυμώσεις και με τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος σε λίγη ώρα αναμένεται να πάει στο συνέδριο, στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο.

Μπαράζ επαφών από την Όλγα Γεροβασίλη

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, Όλγα Γεροβασίλη και Διονύσης Τεμπονέρας, συναντήθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.  Άγνωστες παραμένουν προς το παρόν οι προθέσεις του κ. Τεμπονέρα για το εάν τελικά θα αποφασίσει και εκείνος να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Γεροβασίλη συναντάται αυτή την ώρα στη Βουλή με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ εντός της ημέρας θα έχει συναντήσεις και με τους Σωκράτη Φάμελλο και Γιάννη Ραγκούση.

Σημειώνεται ότι και το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες, ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα απέναντι στον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.  Σε κάθε περίπτωση ένας από τους δύο – είτε η Όλγα Γεροβασίλη, είτε ο Σωκράτης Φάμελλος – θα είναι ο/η εκλεκτός/η, καθώς στόχος είναι να υπάρξει ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής προκειμένου να μην καταγραφεί κατακερματισμός δυνάμεων που θα λειτουργήσει υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν θέλω να μιλήσω πριν τοποθετηθεί η κυρία Γεροβασίλη αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά για τη διεκδίκηση της προεδρίας» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης στον realfm 97.8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή και του Μάνου Νιφλή.

Πηγή:enikos.gr