Βαθιά συγκίνηση στα Τέμπη: «Αλυσίδα» μνήμης και αγώνα για τους 57 νεκρούς, δάκρυα από τους φοιτητές

Ράγισαν καρδιές σήμερα στο σημείο της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση μνήμης για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 57 συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Δεν φεύγει ο θυμός, δεν σβήνει η οργή» φώναξαν φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα, που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας» και ανέφεραν σε όλους τους τόνους: «Είμαστε η φωνή τους…». Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ το έγκλημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (24/2), φοιτητικοί σύλλογοι από Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα μαζί με αντιπροσωπεία μαθητών, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κι άλλων φορέων συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της σύγκρουσης των δύο τρένων για την συγκέντρωση μνήμης.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες και οι δράσεις, οι φοιτητές άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου κόπηκε το νήμα της ζωής για 57 ανθρώπους, ενώ η φοιτήτρια Κωνσταντίνα Ξυνή διάβασε απόσπασμα από το «Σχήμα της απουσίας» του Γιάννη Ρίτσου.

Ακολούθησαν ομιλίες των φοιτητών κι όλοι δεσμεύτηκαν να μην ξεχάσουν κανένα συμφοιτητή τους, που έχασε την ζωή του στα Τέμπη. Ζήτησαν δικαιοσύνη και απαίτησαν να μην υπάρχει συγκάλυψη ευθυνών.

Παράλληλα, έδωσαν ραντεβού στις απεργίες της προσεχής Τετάρτης, βροντοφωνάζοντας πως όλοι πρέπει να παλέψουν για τον αγώνα των διεκδικήσεων.

«Τηρούμε την υπόσχεση να μην ξεχάσουμε»

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τηρούμε την υπόσχεση να μην ξεχάσουμε κανέναν από όσους χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών, τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας.

Με την συνεργασία και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και καλλιτεχνών της περιοχής δημιουργήθηκε τοιχογραφία με αφορμή αυτή την ημέρα και το γεγονός, στον παρακείμενο χώρο.

Πηγή:enikos.gr