ΣΥΡΙΖΑ: Συλλογή υπογραφών κατά των εκλογών στο συνέδριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου  μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να υπερασπιστεί εκ νέου την θέση του.

Σήμερα 3η μέρα του συνεδρίου, στις τοποθετήσεις κυριαρχεί το ερώτημα εάν θα πρέπει να γίνουν τώρα προεδρικές εκλογές. Μάλιστα τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση – ψήφισμα από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές. Μάλιστα γίνεται και συλλογή υπογραφών επί του σχετικού κειμένου.

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται να είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, αρνούμενος να υπογράψει το σχετικό κείμενο

Στην πρόταση αυτή των στελεχών -να μεταφερθούν δηλαδή οι προεδρικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές – πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Συλλογή υπογραφών για αναβολή των εκλογών

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.

Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;» και ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια».

Συλλογή υπογραφών για αναβολή των εκλογών

Συλλογή υπογραφών για αναβολή των εκλογών

Ο Φάμελλος

Ενδεικτική πάντως είναι η τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου (Στο Κόκκινο), ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

«Θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο:

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

Στις 7 η ομιλία της Γεροβασίλη

Στο μεταξύ, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία θα ανέβει στο βήμα στις 7 το απόγευμα,  προκειμένου να ανακοινώσει τις προθέσεις της, καθώς φέρεται ως το επικρατέστερο πρόσωπο που θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεροβασίλη, είχε χθες μπαράζ επαφών με στελέχη και βουλευτές του κόμματος στο γραφείο της στη Βουλή, μεταξύ των οποίων οι Διονύσης Τεμπονέρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Σωκράτης Φάμελλος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του Νίκου Παππά, σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Πηγή: in.gr