Σίξερς – Μπακς 98-119: «Οδοστρωτήρας» ο Αντετοκούνμπο

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν μία άνετη νίκη στη Φιλαντέλφια κόντρα στους Σίξερς (119-98) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σαρωτικός (30π., 12 ριμπ., 9 ασίστ).

Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Ντοκ Ρίβερς άκουσε μία μακρόσυρτη αποδοκιμασία όταν ανακοινώθηκε ως ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς. Τα τρία χρόνια που πέρασε στη Φιλαντέλφια δεν γέμισαν με αγάπη τους φίλους των Σίξερς και ας καυχιόνται ότι αυτή είναι η πόλη της αδελφικής αγάπης.

Στο φινάλε του αγώνα (119-98), ο Ρίβερς ήταν αυτός που χαμογελούσε. Βλέποντας την ομάδα του να αποδίδει και στην άμυνα. Με την… ανοχή των Σίξερς, φυσικά.

Και πως να μη χαμογελάσει, όταν ο τελικός απολογισμός των τριπόντων σταμάτησε στο 48%. Και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχασε ένα triple double για μία ασίστ (30π., 12 ριμπ., 9 ασίστ).

Σίξερς – Μπακς: Το ματς

Οι Μιλγουόκι Μπακς φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν το νικητή στην αναμέτρηση απέναντι στους Φιλαντέλφια Σίξερς από νωρίς.

Βοήθησε σε αυτό και η ομάδα του Νικ Νερς, η οποία όσο δεν έχει τον Τζοέλ Εμπίντ χάνει σημαντικό κομμάτι των δυνάμεών της (7-16 το ρεκόρ χωρίς τον Καμερουνέζο). Πόσο μάλιστα, όταν ο Ταϊρίς Μάξεϊ είχε ελάχιστη βοήθεια.

Για τους Μπακς – εκτός ο τραυματίας Μίντλετον – φάνηκε και με τα παραπάνω η πολυτέλεια των λύσεων. Στη βασική πεντάδα, αλλά και στον πάγκο.

Όσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμενε σε αριθμούς που δεν μας έχει συνηθίσει, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν θετικός στο παιχνίδι του, ο Ντέμιαν Λίλαρντ ανέλαβε το σκορ (24π., 9 ασίστ, 7 ριμπ. ο τελικός απολογισμός).

Ο Μπόμπι Πόρτις ήρθε από τον πάγκο, μέτρησε 3/3 τρίποντα και 15 πόντους. Και όταν έπρεπε, ο Giannis πήρε τον έλεγχο.

Ο έλεγχος στους Μπακς

Οι Μπακς φρόντισαν να ξεφύγουν με διαφορά 21 πόντων στο ημίχρονο (69-48). Με το… χάσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες να παραμένει σε αυτό το επίπεδο με ευκολία.

Οι Σίξερς απείλησαν, όσο μπορεί να θεωρηθεί απειλή το -11, με τον Μάξεϊ να φτάνει στους 20 πόντους. Και μέχρι εκεί.

Η διαφορά έφτασε ξανά στο επίπεδο των 20, ο Αντετοκούνμπο συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και η νίκη μπήκε στο σακούλι των Μπακς.

Ο Μπίσλεϊ τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 6/7 τρίποντα, ενώ ο Τζέι Κράουντερ μολονότι άποντος, είχε 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Για τους Σίξερς, ο Μάξεϊ τελείωσε με 24 πόντους, ενώ ο Μέλτον πρόσθεσε 16.

Τα δωδεκάλεπτα: 21-35, 48-69, 82-95, 98-119.