ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Ο Πόνσε την κράτησε πρώτη (Ολοκληρωμένο)

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω με 2-1 στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Εζεκιέλ Πόνσε ανέβασε στροφές και με δύο γκολ οδήγησε την Ένωση στη νίκη.

Νίκη-θρίλερ και παραμονή στην κορυφή για την ΑΕΚ! Ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε εξαιρετικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, προηγήθηκε στο ημίχρονο (1-2) ανατρέποντας το γρήγορο προβάδισμα της Ένωσης με Σιμάνσκι, αλλά Πόνσε και Λιούμπισιτς που ήρθαν από τον πάγκο στο δεύτερο μέρος έδωσαν τη λύση για τους «κιτρινόμαυρους» που επικράτησαν με 4-2 για την 25η αγωνιστική της Super League και θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ο Πόνσε, που πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Στάνκοβιτς ήταν στο τέρμα για την ΑΕΚ, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Χατζισαφί και Πήλιο τετράδα στην άμυνα. Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν στον άξονα, ο Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, ο Ελίασον αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Λιβάι που επέστρεψε στη δράση.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Σούλης ήταν στην εστία, με τους Τσαούση, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμα και Σόρια τετράδα στην άμυνα, τους Λιάσο και Τζίνο δίδυμο στον άξονα, τον Ροσάλες μπροστά τους, τους Ντεμίρ και Τζίμα στα άκρα και τον Λεό στην κορυφή της επίθεσης.

Προβάδισμα με Σιμάνσκι

Η ΑΕΚ χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία στο ματς πήρε προβάδισμα στο 15’ με το πρώτο φετινό γκολ του Σιμάνσκι. Ο Άμραμπατ έκανε ωραία κίνηση και πάσα για τον Πολωνό που πέφτοντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά ο Λιβάι έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ και κάπου εκεί η Ένωση έσβησε.

Διπλό σοκ για την ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ άρχισε να βρίσκει χώρους και στην πρώτη δική του μεγάλη στιγμή έφτασε στην ισοφάριση. Από εκτέλεση φάουλ του Τσαούση, ο Τζίμας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα της ΑΕΚ και ο Σομποτσίνσκι στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ έκανε το 1-1.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το γκολ των φιλοξενούμενων που με τη συμπλήρωση 45 λεπτών σόκαραν ξανά την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Τσούμπερ πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Λεό την πήρε και βρήκε τον Τζίμα που με απίθανο διαγώνιο σουτ «εκτέλεσε» τον Στάνκοβιτς για το 1-2.

«Καθάρισαν» οι αλλαγές

Mε την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αλμέιδα έβαλε στο γήπεδο τον Πόνσε αντί του Γκαρσία που ήταν εκτός κλίματος και η ΑΕΚ ξεκίνησε να πιέζει ασφυκτικά. Πέρα από μία πολύ καλή στιγμή του Πινέδα στο 54′ όμως, δυσκολευόταν να βγάλει κλασική ευκαιρία. Και τελικά τη λύση έδωσαν πάλι οι στατικές φάσεις.

Στο 69′ ο Μάνταλος που επίσης πέρασε αλλαγή, εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Πόνσε με κεφαλιά έκανε το 2-2. Πέντε λεπτά μετά, ήρθε και η ανατροπή από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον. Ο Χατζισαφί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λιούμπισιτς, που λίγο νωρίτερα είχε μπει αλλαγή, με προβολή έκανε το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 79′ από ακόμη μία στατική φάση πέτυχε και το 4-2. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ακόμη ένα φάουλ, ο Πόνσε με τον Λιούμπισιτς πήδηξαν για κεφαλιά και ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σφραγίζοντας τη νίκη της Ένωσης.

AEK: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78′ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57′ Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Μάνταλος), Γκαρσία (46′ Πόνσε).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Λιάσος, Τζίνο, Τζίμας (75′ Πανάγου), Ντεμίρ (63′ Τούτου), Ροζάλες (75′ Κόντε), Λέο (84′ Κύρκος).

Πηγή:in.gr