Εφυγε από τη ζωή ο ομογενής εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

Ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής (YOUTUBE)

Αθήνα.- Απεβίωσε, σε ηλικία 83 ετών, ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη και διαμένων κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο, εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως με την καρδιά του, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο Στάθης Κουλουκουντής γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1942. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Μετά το τέλος των σπουδών του άρχισε να εργάζεται στα γραφεία της εφοπλιστικής εταιρείας Rethymnis & Kulukundis LTD στο Λονδίνο, ξεκινώντας στην αρχή από το τμήμα Operations. Γρήγορα ανέλαβε την ευθύνη για τις χρηματοδοτήσεις και τις ναυπηγήσεις των νέων πλοίων του ομίλου.

Στο Λονδίνο έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ενώ τα καλοκαίρια επισκεπτόταν ανελλιπώς την Ελλάδα για διακοπές, ειδικά τη Σύρο, όπου διατηρούσε και κατοικία. Υπήρξε μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών, ενώ το 1982 εξελέγη μέλος του Συμβουλίου του Committee (Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου). Διετέλεσε για περισσότερα από δέκα χρόνια αντιπρόεδρός του και έχαιρε εκτίμησης στο City.

Ηταν αδερφός τού επίσης εφοπλιστή Ηλία Κουλουκουντή, ο οποίος μάλιστα τον αναφέρει στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Απρόσιτες ακτές», στο οποίο περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στους κόλπους μιας ναυτιλιακής οικογένειας, εν προκειμένω της δικής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάθης Κουλουκουντής είχε αφήσει το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια, επιλέγοντας την Ελλάδα και την αγαπημένη του Σύρο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης.

Πηγή: «protothema.gr»