Πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο για την Παρέλαση

(Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Νέα Υόρκη.-. Ευρύ κάλεσμα προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα προκειμένου να δώσει το «παρών» απευθύνουν τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, ενόψει της πανομογενειακής συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Την ίδια στιγμή, οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 14ης Απριλίου βρίσκονται στην τελική ευθεία, με τα μέλη των αρμοδίων υποεπιτροπών να πραγματοποιούν αγώνα δρόμου, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες δωρεές, ούτως ώστε να καλυφθεί το κόστος για τη μεγαλύτερη εκδήλωση του Απόδημου Ελληνισμού, όπως είναι η παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη Πέμπτη, η οποία συμπίπτει με τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης, δεν θα πραγματοποιηθεί ένεκα των παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων στην Ομογένεια, με αποτέλεσμα να απομένουν μόλις τέσσερις πανομογενειακές, στις 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, για τις εργασίες προετοιμασίας, με δεδομένο ότι η τελευταία είναι περισσότερο εορταστική και πανηγυρική, τρεις ημέρες πλέον πριν από την παρέλαση.

Εντείνεται το ενδιαφέρον των οργανωμένων φορέων για την παρέλαση της ομογένειας της Νέας Υόρκης για την 203η επέτειο της Ελληνικής επανάστασης που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 14ης Απριλίου 2024 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων, των κοινοτήτων και των ιδρυμάτων στην ηλεκτρονική αλληλογραφία με τα μέλη και τα στελέχη έχουν ήδη συμπεριλάβει τις αφίσες της παρέλασης και των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και τους καλούν να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις.

Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης εκ μέρους της έχει εντείνει τις προσπάθειες και έχει στρέψει την προσοχή της στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε Πέμπτη στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Η αφίσα της βιβλιοπαρουσίασης.

Την προηγούμενη Πέμπτη στην 3η πανομογενειακή συγκέντρωση έγινε ο απολογισμός του έργου της Επιτροπής και ανακοινώθηκαν και νέες δωρεές μεταξύ των οποίων του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά»  και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας συνολικής αξίας $6.450.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Φίλιπ Κρίστοφερ  στο μήνυμά του προς τα στελέχη και τα μέλη τους καλεί να παραστούν στην 4η πανομογενειακή συγκέντρωση που θα λάβει χώρα σήμερα, Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και προτρέπει τους εκπροσώπους των συλλόγων και των κοινοτήτων να δηλώσουν συμμετοχή στην παρέλαση και να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις τόσο ως προς την συμμετοχή, τα άρματα και τις μπάντες, όσο και ως προς τις καταχωρήσεις του στο λεύκωμα.

Την επόμενη Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024,  λόγω της Τσικνοπέμπτης δεν έχει προγραμματιστεί πανομογενειακή συγκέντρωση, πλην όμως η Επιτροπή Παρελάσεως θα συνεδριάσει την Τρίτη, 5 Μαρτίου προκειμένου να εκτιμήσει την πορεία των προετοιμασιών για τον ραδιομαραθώνιο που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, 18 Μαρτίου 2024 στο ελληνικό ραδιόφωνο «Hellas – FM» και των υπολοίπων μαζικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 6.00 μ.μ. η ΠΣΕΚΑ, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και το Hellenic American Project θα παρουσιάσουν από κοινού στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια το βιβλίο της «Haunting Voices: The Mediterranean Jewel Speaks Famagousta». Πρόκειται για την μετάφραση στην αγγλική του βιβλίου «Της Ντροπής» της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η πανομογενειακή συγκέντρωση.

Οι εκδηλώσεις για τον Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς θα ξεκινήσουν με την τελετή έπαρσης της σημαίας στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 24 Μαρτίου 2024 και με τις διαλέξεις για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση.

Πηγή: ομογενειακός Τύπος