Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον σπουδαίο Μίλτο Τεντόγλου

Το δέκατο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του και το δεύτερο συνεχόμενο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέκτησε το Σάββατο στη Γλασκόβη ο Μίλτος Τεντόγλου! Ο κορυφαίος άλτης του μήκους σε έναν τελικό που είχε σασπένς μέχρι το τέλος με τα 8,22 μ. που έκανε στο πρώτο του άλμα στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Ματία Φουρλάνι στην πρώτη του προσπάθεια.

Ο Ιταλός στην τέταρτη προσπάθεια πέρασε μπροστά με τα 8,10 μ. που σημείωσε όμως ο Τεντόγλου δεν το άφησε «αναπάντητο». Στο τέταρτο άλμα απάντησε με 8,15 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 14ο στην ιστορία της.

Μερικές ώρες αργότερα έλαβε χώρα η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Τεντόγλου που έκανε υπερήφανη για ακόμη μία φορά την Ελλάδα.

Τεντόγλου: «Πρέπει να βρω όρεξη γιατί τα έχω κερδίσει όλα»

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής στις δηλώσεις του έδειξε να μην είναι καθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνιση του, με τον Τεντόγλου να διαβεβαιώνει ότι θα είναι καλύτερος το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Διαβάστε όσα είπε:

Για τον αγώνα: «Ο αγώνας μου ήταν χάλια. Ούτε στον χειρότερό μου εχθρό εύχομαι να κάνει τελικό το πρωί. Δεν είχα καμία όρεξη. Έκανα ζέσταμα συνέχεια, προσπαθούσα, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Έκανα χαμηλά οκτάρια».

Για το κίνητρό του: Έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα, άλλα παιδιά δεν το έχουν κάνει. Είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Πρέπει να βρω μια όρεξη, γιατί τα έχω κερδίσει όλα. Κάποιες φορές είναι δύσκολο. Ειδικά τώρα που ήταν πρωί. Ένιωθα ότι είμαι σε Πανελλήνιο, δεν ευχαριστήθηκα καθόλου αυτόν τον αγώνα. Δεν με νοιάζει το χρυσό. Θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα».

Για το ότι είναι σε καλό επίπεδο: «Είναι αυτό που θα ήθελα, είμαι σε καλό επίπεδο. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός. Θα αρχίσω νωρίς τη σεζόν από την Ντόχα, αρχές Μαΐου»

Για τη διαχείριση: Κάποιοι επιλέγουν διοργανώσεις, θα μπορούσα, αλλά δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες. Εννοείται στο Ευρωπαiκό θα είμαι εκεί και στους Ολυμπιακούς και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Για το τι κρατάει από τον αγώνα: «Ήταν πολλοί Έλληνες στους αγώνες, μόνο αυτό κρατάω. Ο αγώνας ήταν πραγματικά χάλια».

Πηγή: in.gr