Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2 (Τελικό)

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Λαμία επικρατώντας με 0-2 χάρις στα γκολ των Τάισον και Μπάμπα, και ανέβηκε στην ξανά στην κορυφή πριν από το πρώτο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Conference League

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σημαντικό «διπλό» στην Λαμία επικρατώντας με 2-0 χάρις στα γκολ των Τάισον και Μπάμπα Ράχμαν στην αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά «πάτησε» ξανά κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα, φτάνοντας τους 60 βαθμούς, έναν παραπάνω από την ΑΕΚ, που ήρθε 3-3 με τον Άρη.

Οι Ασπρόμαυροι έκαναν το καθήκον του και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην πρώτη αναμέτρηση για τους «16» του Εuropa Conference League κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε μουδιασμένα στο ματς του «Αθανάσιος Διάκος», και αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν μπόρεσε να απειλήσει άμεσα. Οι φιλοξενούμενοι έχσαν κάποιες καλές στιγμές με τους Τάισον, Κωνσταντέλια και Μεϊτέ, ωστόσο η χαμένη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στον Σαμάτα. Στο 25’, ο Τανζανός επιθετικός προ κενής εστίας και με τον Κοσέλεφ εξουδετερωμένο, δεν έκανε καν τελική από τη μικρή περιοχή αφού δεν βγήκε «γεμάτα» την μπάλα σπαταλώντας μια σημαντική στιγμή.

Τελικά, η ασφυκτική πίεση του δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο απέφεραν καρπούς στο 71ο λεπτό, όταν σε μια φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να πιάνει ένα ωραίο δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά κάτω γωνία της εστίας του Κοσέλεφ ξεκλειδώνοντας την άμυνα της Λαμίας.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Μπάμπα «κλείδωσε» το τρίποντο στο 90+2′ με… σεντερφορίσια κίνηση, αφού όντας στην περιοχή με πλάτη, στόπαρε την μπάλα, γύρισε φάτσα στο τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

ΠΑΣ Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Στάνκο, Τζανετόπουλος (81′ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Πέδρο Αμαράλ (81′ Κοντονίκος), Νούνιες, Κορνέζος, Σλίβκα, Μαρτίνεθ (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60′ Τσούκαλος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (75′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85′ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (75′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85′ Μουργκ), Τάισον, Σαμάτα (36’ Μπράντον Τόμας).

in.gr