Eurovision: Αυτό είναι το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι – Ακούστε το τραγούδι

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι «Ζάρι» με το οποίο η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision, τον Μάιο. Μετά τη διαρροή του στο YouTube, το τραγούδι κατέβηκε και δόθηκε μόλις ξανά στη δημοσιότητα αφού παρουσιάστηκε επίσημα.

Σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή στην ΕΡΤ1 με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι.

To «Ζάρι» θα πετάξει για το Μάλμε της Σουηδίας, με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Το τραγούδι είναι ξεσηκωτικό, με τη Μαρίνα Σάττι και την ομάδα της να λανσάρουν ένα πολυπολιτισμικό, αλλά και σύγχρονο τραγούδι.

Το «Ζάρι» είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχουν και ορισμένες φράσεις στα αγγλικά.

Με φόντο τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για το video clip του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή του Μάλμε.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο φακός εστίασε και σε άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα, το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπό τις οδηγίες του Αυστραλού σκηνοθέτη Zac Wiesel, ο οποίος ανέλαβε την επιμέλεια του video clip, αναδεικνύονται η πολιτισμική κληρονομιά, η ιστορία και σύγχρονα τοπόσημα της χώρας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Τέσσερις χορευτές θα πλαισιώνουν τη Μαρίνα Σάττι κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, στη σκηνή της Malmö Arena.

Ένα «Ζάρι» με υπογραφή 9 καλλιτεχνών

Το «Ζάρι» αποτελεί δημιουργία της Μαρίνας Σάττι, σε συνεργασία με 8 ακόμη καλλιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσά τους βρίσκεται ο Gino the Ghost, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δύο βραβεία Grammy, αλλά και ο Stolar Jay Lewit, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Carly Rae Jepsen και η Demi Lovato.

Στη σύνθεση του κομματιού συμμετέχει και ο Palmer Jordan Richard, ο οποίος έχει επίσης συνεργαστεί με την Carly Rae Jepsen, αλλά και τον Duncan Laurence, τον νικητή της Eurovision του 2019.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι OGE, Vlospa, Nick Kodonas αλλά και ο Solmeister, ο οποίος είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τη Marseaux.

Αναλυτικά, οι 9 συνθέτες της ελληνικής συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:

Palmer Jordan Richard
Stolar Jay Lewit
Μαρίνα Σάττι
OGE
Beshkov Konstantin Plamenov
Nick Kodonas
Gino the Ghost
Vlospa
Solmeister