Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης παρουσία Γ. Κώτσηρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ.κ. Αρσένιος, ως Διεθυντής της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης,  σας προσκαλεί σε εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας με θέμα:

«220 Χρόνια Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης: Η συνεισφορά της στην εκμάθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού» το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, ώρα 1 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης.

Στην Εκδήλωση θα παραστεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αυστρία κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος θα μιλήσει για την προσφορά της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, με αναφορά σε ιστορικούς σταθμούς και πρόσωπα από την πορεία της στο χρόνο.

Μαθητές της Ελληνικής Εθνικής Σχολής θα απαγγείλουν ποιήματα, ενώ μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια θα παρουσιάσει η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, υπό την διεύθυνση της κ. Ξανθής Τοκμακίδου-Τριφούνοβιτς  και τη συνοδεία κιθάρας από τον κ. Ιωάννη Ράπτη.

Ο Υφυπουργός  Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

ΡΗΡ:  Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο κ. Κώτσηρας θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας, Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιο καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών συλλόγων και Έλληνες που ζουν στην Αυστρία.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός θα μεταβεί στη Στουτγάρδη, όπου θα ενημερώσει φορείς και μέλη της Ομογένειας του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης για τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον Απόδημο Ελληνισμό. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κώτσηρας θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Reutlingen της Βάδης-Βυρτεμβέργης και θα επισκεφθεί τη «Στέγη Αγάπης» της Ενορίας. Τέλος, ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί το Ελληνικό Λύκειο Στουτγάρδης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.