Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στην Μελβούρνη

Μελβούρνη.- Τα Μέλη και οι Φίλοι του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” των Χανίων, παράρτημα Αυστραλίας με έδρα την Μελβούρνη) πρόσφατα συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Άξιον Εστίν” για την καθιερωμένη Κοπή της Βασιλόπιτας.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος βοηθούμενος από τον εφημέριο της Ενορίας τον Αιδ. Πατήρ Φίλιππο Παπαγιανόπουλο. Ο Θεοφιλέστατος αφού ευχήθηκε τα καλύτερα σε όλα τα Μέλη του Παραρτήματος μετέφερε και τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης με την σειρά του καλωσόρισε τα Μέλη και τους φίλους του Παραρτήματος και ευχήθηκε κάθε επιτυχία για το 2024, ενώ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και την στήριξη του, και επίσης ευχαρίστησε την οικογένεια Σαρρή-Κοτσιφάκη για την προσφορά όλων των εδεσμάτων. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Τσουρδαλάκης ανάγνωσε ειδικό μήνυμα που εστάλη από την Κρήτη, και συγκεκριμένα τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος των Χανίων κ. Νικόλαο Παπαδάκη- Παπαδή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου της Κρήτης κα. Μαρία Κασωτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Νίκος Μαρκογιαννάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης κ. Μιλτιάδης Σταματάκος και η Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης κα. Αργυρώ Μιχελάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Εφέδρων κ. Νικόλαος Μακρίδης και άλλοι Προέδροι ομογενειακών φορέων.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι επόμενες δράσεις του Παραρτήματος της Αυστραλίας.