Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 (Ολοκληρωμένο)

Βαριά ήττα με 3-1 για έναν θλιβερό, πολυεθνικό Ολυμπιακό απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έκανε την απόλυτη ανατροπή από το 1-0 του 24′.

Εκτός κλίματος και ο πολυμιλημένος  Μεντιλίμπαρ κράτησε χωρίς αλλαγές τον Ολυμπιακό και περίμενε μέχρι το 60′ για να αλλάξει το αρχικό του πλάνο!  Ωστόσο οι αλλαγές που πραγματοποίησε στο 60΄ (οι Φορτούνης και Τσικίνιο πέρασαν στο ματς αντί των Όρτα και Μασούρα ενώ ο Βάσκος γύρισε το σύστημα σε 4-3-3) δεν άλλαξαν την εικόνα μιάς ομάδας παραπαίουσας μέσα στο ¨σπίτι” της και μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της (νωρίτερα πριν την έναρξη του ματς ο Ολυμπαικός ανακοίνωσε ότι είχαν πουληθεί όλα τα εισιτήρια του Γ. Καραϊσκάκης).

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφθασε σε μια μεγάλη νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου του επικρατώντας μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” του Ολυμπιακού. Οι πράσινοι με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και ήταν μέσα και στο πρώτο τέρμα του τριφυλιού και με τον Τάσο Μπακασέτα να είναι αυτός που ισοφάρισε το σκορ έφτασε σε ένα σημαντικό τρίποντο, ανέβηκαν ξανά στην τρίτη θέση και έμειναν γερά στο κόλπο της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν στην τέταρτη θέση και στους 57 βαθμούς, πέντε πίσω από την ΑΕΚ και ενώ στη δεύτερη αγωνιστική των playoffs θα πάνε στην “OPAP Arena”. 

Τα γκολ

24’Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Ποντένσε. Σε μια φάση που ο Ελ Κααμπί είχε βγει εκτός περιοχής, ο Μαροκινός έκανε τη σέντρα προς τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Όρτα που έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος έκανε την κίνηση προς τα μέσα και το δυνατό σουτ στο αριστερό γάμα του Λοντίγκιν που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

41′ Βαθιά μπαλιά προς τον Ιωαννίδη. Αυτός κράτησε τη μπάλα στα αριστέρα, έδωσε στον Μπερνάρ, που πέρασε τον Μπιανκόν, μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ με τον Έσε να διώχνει πάνω στη γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση του Παναθηναϊκού 1-1.

45΄+4 Ο Παναθηναϊκός θα πάρει προβάδισμα με τον Ιωαννίδη. Το τριφύλλι έβγαλε μια εξαιρετική επίθεση από τα αριστερά με συνεχόμενες μπαλιές ο Μπακασέτας έκανε το σουτ ο Πασχαλάκης έδιωξε και ο Ιωαννίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας, και την έσπρωξε στα δίχτυα

70΄Ο Παναθηναϊκός βρίσκει και τρίτο γκολ στο “Γ. Καραϊσκάκης”, το δεύτερο από τον Ιωαννίδη. Σε σέντρα από τα από τα δεξιά του Κώτσιρα η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ που έκανε την ασίστ στον Ιωαννίδη ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 του τριφυλλιού.

Στο΄50 Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μια προσπάθεια του Παλάσιος να περάσει τον Κάρμο μέσα στην περιοχή και δεξιά. Ο Σλάγκερ δεν έδωσε τίποτα, έγινε χρήση του VAR και ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς.

*Η πρώτη σημαντική στιγμή του Ολυμπιακού στην επανάληψη ήταν με τον Ελ Κααμπί στο 61ο λεπτό, όταν ο Μαροκινός σούταρε από τα όρια της περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερα, έγινε ένα γύρισμα του Ροντινέι από τα δεξιά, τσαφ του Μλαντένοβιτς, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε η άμυνα του Παναθηναϊκού.

*Οι ερυθρόλευκοι έντειναν τις προσπάθειες τους για ισοφάριση, έκλεισαν στα καρέ του τον Παναθηναϊκό, ενώ στο 69ο λεπτό είχαν ακόμη μια σημαντική στιγμή, όταν ο Φορτούνης κουβάλησε την μπάλα, έστρωσε στον Ποντένσε που με συρτό σουτ, πήρε το κόρνερ, καθώς η μπάλα κόντραρε και πέρασε εκτός.

*Από εκεί και μετά «πάγωσε» ο Ολυμπιακός, ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους ήταν στο 87ο λεπτό όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ιμπόρα που είχε περάσει σαν αλλαγή, σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε (80′ Ιμπόρα), Όρτα (59′ Τσικίνιο), Μασούρα (60′ Φορτούνης), Ποντένσε (80′ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι (7′ λ. τρ. Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (84′ Μαντσίνι), Παλάσιος (76′ Ούγκο), Μπερνάρ (83′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (83′ Σπόραρ).

Επιμέλεια: PHP

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε