Ιδρυτική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Έσσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ένα πνεύμα ενότητας και στενής συνεργασίας οι εκπρόσωποι των φορέων της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο κρατίδιο της Έσσης της νότιας Γερμανίας σηματοδοτήσαν μαζί ένα ορόσημο στην ιστορία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία με την ίδρυση ενός δευτεροβάθμιου οργάνου στο κρατίδιο της Έσσης.

Στην ιδρυτική γενική συνέλευση παρίστησαν τα διοικητικά συμβουλία των παρακάτω συλλόγων:

-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ελληνικών σχολείων Φρανκφούρτης (αμιγές Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο) Αρωγή

-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δίγλωσσου σχολείου Holzhausen Noesis

-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΤΕΓ Wiesbaden

-Ελληνική κοινότητα Darmstadt και περιχώρων

-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων TEΓ Offenbach

-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΤΕΓ Griesheim

-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Βürstadt

Στην συνέλευση παρευρέθησαν επίσης και συμμετείχαν στον συντονισμό ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γερμανίας κ.Φωτιάδης και κ. Καχριμανίδης αντιστοίχα καθώς επίσης και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης κα Ραφαηλίδου. Στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας εξέφρασαν την βαθιά ικανοποίησή τους για την συνεργασία το διάστημα της προετοιμασίας και την απόλυτη στήριξη στις δράσεις της Ομοσπονδίας στο μέλλον.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Συλλόγων Έσσης δηλώσαν έτοιμα να συνεργαστούν στενά και επικοδοιμητικά και να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τις προκλήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης καθώς επίσης να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με σκοπό την προαγωγή της εκπαίδευσης των ελληνόπουλων στην Έσση. Ο νεοσύστατος φορέας έχει ως σκοπό την δημιουργία νέων διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών λειτουργώντας ως γέφυρα αλληλουποστήριξης, στενής συνεργασίας και προόδου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Έσσης στοχεύει στην καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος που υποστηρίζει την δράση και τις συνεργασίες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στο κρατίδιο της Έσσης καθώς επίσης και συνεργασίες με το τριτοβάθμιο όργανο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γερμανίας που συντονίζει και υποστηρίζει τις δράσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων φορέων εκπαίδευσης σε όλη την γερμανική επικράτεια.

Ακολουθεί η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου:

Πρόεδρος Σοφία Σφελινιώτη

Αντιπρόεδρος Μαγδαληνή Βασιλακούδη

Γραμματέας Κωνσταντίνος Καββαδίας

Ταμίας Ιωάννης Ορφανός

Μέλος Δέσποινα Κιβρίκη

Αναπληρωματικό μέλος Μερόπη Μπακογιώργου

Αναπληρωματικό μέλος Θεοπούλα Κοντοπούλου

Αναπληρωματικό μέλος Κερασία Γιάγκου

Φρανκφούρτη, 8 Μαρτίου 2024