Reuters: Ένοπλοι Ρώσοι αντιφρονούντες με έδρα την Ουκρανία ισχυρίζονται ότι έχουν ξεκινήσει εισβολή στη Ρωσία

Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας και το Τάγμα της Σιβηρίας ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν την Τρίτη επιθέσεις στη Ρωσία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών το Σαββατοκύριακο.

Εισβολή στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι έχουν εξαπολύσει τουλάχιστον δύο ένοπλες ομάδες με έδρα την Ουκρανία που φέρονται να αποτελούνται από Ρώσους που αντιτίθενται στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας και το Τάγμα της Σιβηρίας ανακοίνωσαν στις σελίδες τους στο Telegram ότι εξαπέλυσαν την Τρίτη επιθέσεις στη Ρωσία από την Ουκρανία.

«Θα παίρνουμε τη γη μας από το καθεστώς εκατοστό προς εκατοστό», ανέφερε η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας στην ανάρτησή της στο Telegram.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους ισχυρισμούς καθώς δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με Ρώσους αξιωματούχους για σχόλια σχετικά με τους ισχυρισμούς.

Στο παρελθόν, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν χαρακτηρίσει τις ομάδες ως μαριονέτες του ουκρανικού στρατού και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, οι οποίες σύμφωνα με τη Μόσχα προσπαθούν να υποδαυλίσουν το χάος στη Ρωσία.

Ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, είπε στο 24 Channel της Ουκρανίας ότι οι ομάδες διεξάγουν την επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος ανεξάρτητα από την Ουκρανία.

Ο Yusov είπε ότι μια τρίτη ομάδα, το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών, συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση.

Η ανάρτηση της λεγεώνας έκανε αναφορά στις επερχόμενες ρωσικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Οι άνθρωποι θα ψηφίσουν για όποιον θέλουν, όχι για όποιον πρέπει. Οι Ρώσοι θα ζήσουν ελεύθερα», ανέφερε η ομάδα.

Η λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας και το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών ανέλαβαν προηγουμένως την ευθύνη για άλλες διασυνοριακές επιδρομές στη Ρωσία από την Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr