Ένας δρόμος της Μελβούρνης, με πλούσια ελληνική κληρονομιά, ο πιο «cool» στον Κόσμο

Το «Capers», ένα από τα στέκια -και- Ελληνοαυστραλών, επί της «cool» High Street. Φώτο: Supplied

Η High Street που διασχίζει «ελληνικά» προάστια της Μελβούρνης -Northcote, Thornbury, Preston- βρέθηκε στην 1η θέση της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης του περιοδικού «Time Out» για το 2024

Μελβούρνη.- Ένας δρόμος της Μελβούρνης, με πλούσια ελληνική κληρονομιά, αναδείχθηκε ως ο πιο «cool» (με ζωντάνια, ενδιαφέρον) σε όλο τον Κόσμο για το 2024 από το εξειδικευμένο στην ψυχαγωγία περιοδικό «Time Out».

Η High Street, η οποία διασχίζει τα προάστια Northcote, Thornbury και Preston, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Βικτώριας, κατατάχθηκε υψηλότερα από πλείστες άλλες, διεθνώς «διασημότερες», οδούς, ενώ την πρώτη πεντάδα για φέτος «έκλεισαν» οι: Hollywood Road στο Hong Kong, East Eleventh στο Austin (Τέξας, ΗΠΑ), Guatemala Street στο Buenos Aires (Αργεντινή), Commercial Drive Vancouver (Καναδάς).

Στην 23η θέση ήταν η Foster Street, στο Σίδνεϊ (δεν υπήρχε άλλο «πλασάρισμα» από την Αυστραλία στους 30 συνολικά πιο «cool» δρόμους του καταλόγου) και στην 28η, η οδός Τρώων, στα Πετράλωνα της Αθήνας (Troon Street κατά το «Time Out»), που διασχίζει μία πολύ όμορφη αθηναϊκή γειτονιά, που διαθέτει ένα ενδιαφέρον συνονθύλευμα μαγαζιών, από κλασικά μαγειρεία μέχρι νεο-καφενεία για όλες τις ώρες της ημέρας.

Για να καθορίσει τον κατάλογο το «Time Out» απευθύνθηκε στη διεθνή του ομάδα εξειδικευμένων συντακτών και συνεργατών του κατά τόπους, οι οποίοι κατέθεσαν από μια άποψη για τον πιο «cool» δρόμο στην πόλη τους.

Στη συνέχεια, οι επιλογές περιορίστηκαν για να δημιουργηθεί η κατάταξη με τις καλύτερες λεωφόρους, οδούς, δρομάκια και στενά του πλανήτη. Κάθε μία συμμετοχή στη λίστα των «30» αντιπροσωπεύει έναν προορισμό με συναρπαστικά νέα εγχειρήματα στο φαγητό, το ποτό, τη νυχτερινή ζωή και τον πολιτισμό, τα πιο «cool» σημεία που θα θέλετε να… αράξετε.

Τι κάνει τη High Street να ξεχωρίζει; Κατά την Leah Glynn, Melbourne Editor, του «Time Out», πρόκειται για μία οδό που βρέθηκε στην παγκόσμια κορυφή για το 2024 χάρη σε μια πληθώρα εντυπωσιακών μαγαζιών, που έχουν να προσφέρουν τα πάντα όσον αφορά στην ψυχαγωγία, το φαγητό, τον καφέ, το ποτό και άλλα, σε ντόπιους και επισκέπτες.

«Οι κάτοικοι της Μελβούρνης έχουν ‘καλομάθει’ ως προς την πληθώρα των επιλογών που έχουν όταν πρόκειται για περιοχές που προσφέρουν φαγητό, πολιτισμό και διασκέδαση (όπως, μεταξύ άλλων, οι Chapel Street, Sydney Road, Smith Street). Αλλά το 2024, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μια μεγάλη οδική αρτηρία που διασχίζει τα έσω- βόρεια προάστια Thornbury, Northcote και Preston: την High Street».

«Είναι ‘cool’ με όλους τους τρόπους που θα περίμενε κανείς -εντυπωσιακά εστιατόρια, κρυμμένα μπαρ, χώροι ζωντανής μουσικής και μπουτίκ καταστήματα – αλλά υπάρχει επίσης μια ζεστή αίσθηση του ‘ανήκειν’ … όλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Και στην κλίμακα του ‘cool’ (και του πού θέλετε να συχνάζετε), πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό», έγραψε η κα Glynn.

Από την πλευρά της, η συντάκτης Lifestyle, του «Time Out» στη Μελβούρνη, Liv Condous, ανέφερε πως «είτε βλέπω τις βιτρίνες στις πιο χαριτωμένες μπουτίκ, είτε παρακολουθώ τον κόσμο καθισμένη σε ένα σκαμπό σε μπαρ είτε απολαμβάνω ένα νόστιμο μπολ ramen, πάντα περνάω καλά στην High Street».

«Και ως λάτρης της μουσικής, είναι ένα πραγματικό καταφύγιο για μένα – έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από συναυλίες στο Northcote Theatre».

Σημειώνεται ότι το 2021 ο πιο «cool» δρόμος ήταν η Smith Street (Collingwood), ενώ το 2022 η Gertrude Street (Fitzroy) ήταν στην δεύτερη θέση.

Προ λίγων μηνών το Brunswick East, ένα προάστιο επίσης με έντονο το ελληνικό στοιχείο, βρέθηκε στην 6η θέση με τις 40 πιο «cool» γειτονιές σε όλο τον Κόσμο (στην 17η θέση ήταν το Enmore του Σίδνεί και στην 31η τα Εξάρχεια στην Αθήνα).

Επίσης, η Μελβούρνη κατατάχθηκε ως ο 10ος πιο σημαντικός «Πολιτιστικός Προορισμός» στον Κόσμο σήμερα και στην 20η θέση μεταξύ των «Καλύτερων Πόλεων» για το 2024, με το Σίδνεϊ στην 31η (κατά το «Time Out» πάντα).

Πηγή:neoskosmos.com