Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 0-2 (Ολοκληρωμένο)

Ο αποφασισμένος Βόλος έκανε με το… καλημέρα των play out το μεγάλο διπλό στην Τρίπολη. Επικράτησε με 2-0 του ακίνδυνου Αστέρα και βλέπει αισιόδοξα την υπόθεση παραμονή στη Superleague. Κόμπα και Γκαρσία τα γκολ της σπουδαίας νίκης!

Ο Βόλος μπήκε με το δεξί στα Play Out της Stoiximan Superleague. Οι Θεσσαλοί ήταν ανώτεροι από τον Αστέρα, επικράτησαν με 2-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με σκόρερ τους Κόμπα – Γκαρσία και πανηγύρισαν το πρώτο τους «διπλό» στην Τρίπολη, στο έβδομο παιχνίδι τους. Ανέβηκαν στους 22 πόντους οι φιλοξενούμενοι. Κακή εμφάνιση και πολλά λάθη από τους Αρκάδες που δεν κατάφεραν να απειλήσουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, η οποία κράτησε ανέπαφη εστία για πρώτη φορά μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γραμματικάκης είναι στα δοκάρια, με τους Λύρατζη, Ατιένθα, Καστάνιο και Χουχούμη στην άμυνα. Αλάγκμπε και Σουρλής στον άξονα. Παλάσιος – Ρεγκίς στα άκρα και Μπαρτόλο πίσω από τον 20χρονο σέντερ φορ Κωστέα, ο οποίος έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο τρέχον πρωτάθλημα για τη σεζόν και μάλιστα ως βασικός.

Σε διατάξη 4-2-3-1 έστησε τον φιλοξενούμενο Βόλο και ο Χρήστος Κόντης. Ο Κόβατς ήταν στα δοκάρια με τους Άλχο, Καλογερόπουλο, Σιέλη και Λούνα μπροστά του. Γκλάβτσιτς και Ντε Καμπς ήταν δίδυμο στο κέντρο. Μύγας και Κόμπα στα άκρα, ενώ ο πρώην… Αρκάς Μπερτόγλιο ήταν πίσω από τον Γκαρσία.

Ο Βόλος το πάνω χέρι χωρίς να απειλήσει

Από το πρώτο μέρος ο Βόλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσε την μπάλα γύρω από την περιοχή, χωρίς όμως να τη μετουσιώσει σε ουσία. Στο 14′ ο Παλάσιος έπιασε ένα δυνατό αλλά άστοχο σουτ εκτός περιοχής. Στο 25′ ο Mπαρτόλο έκλεψε την μπάλα, την κουβάλησε στην αντεπίθεση, αλλά η πάσα του προς τον Κωστέα ήταν δυνατή.

Στο 29′ ο Γκλάβτσιτς έπιασσε σουτ από το ημικύκλιο και σημάδεψε το κεφάλι του Καστάνιο. Στο 32′ ο Μπερτόγλιο έκανε σέντρα σουτ, ο Σιέλης έβαλε το κεφάλι του αλλά δεν βρήκε εστία. Αυτές ήταν οι λιγοστές φάσεις του «φτωχού» πρώτου μέρους.

Κόμπα και Γκαρσία «υπέγραψαν» τον πρώτο διπλό

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια καλή στιγμή για την κάθε ομάδα. Στο 47′ έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Καστάνιο ο Μπερτόγλιο πήρε την μπάλα, πάτησε περιοχή, έπιασε σουτ στην κίνηση αλλά ο Γραμματικάκης απέκρουσε και σε δεύτερο χρόνο μπλόκαρε. Στο 51′ ο Λύρατζης έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Κωστέας έκανε την προβολή και ο Κόβατς έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 55′ ο Λούνα τράβηξε τον Μπαρτόλο και τον χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο. Ο διαιτητής Τζήλος έδειξε κίτρινη κάρτα και δεν άλλαξε την απόφαση του παρόλο που ο VAR τον κάλεσε να εξετάσει τη φάση. Στο 58′ ο Γκαρσία έπιασε σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Μύγα και έστειλε την μπάλα κόρνερ, ενώ ο φορ των Θεσσαλών διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα του Ατιένθα.

Οι Βολιώτες προηγήθηκαν στο 63′. Ο Κόμπα έφυγε στην πλάτη του Λύρατζη μετά από μπαλιά του Ντε Καμπς, ο Έλληνας μπακ τον πρόλαβε, ο Αργεντινός τον απέφυγε, πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γραμματικάκη.

Στο 68′ ο Μύγας βρήκε τον Λούνα, ο οποίος βρήκε χώρο στα δεξιά της άμυνας του Αστέρα, έκανε το γύρισμα, ο Γκαρσία πρόλαβε τον Καστάνιο και σούταρε για το 0-2. Ο διαιτητής σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ στον Λούνα αλλά μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά, καθώς ο Ισπανός δεξιός μπκα ήταν σε κανονική θέση. Οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση, οι Θεσσαλοί έσβησαν το ματς και κράτησαν το τρίποντο μέχρι το φινάλε.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης (75′ Άλβαρες), Αλάγκμπε, Σουρλής (46′ Γκρόζντανιτς), Μπαρτόλο (85′ Σίτο), Ρεγκίς, Παλάσιος (67′ Ζούγλης), Κωστέας (75′ Μάντζης).

Βόλος (Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Σιέλης (90+7′ Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Άλχο, Ντε Καμπς, Λούνα, Μπερτόγλιο (77′ Τσοκάνης – 86′ Τρουιγέ), Κόμπα, Γκλάβτσιτς, Γκαρσία (86′ Μωραΐτης).

Sport24.gr