Η «επιχείρηση Euro» που ξεκίνησε και η πιο κρίσιμη στιγμή της 10ετίας

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια η Εθνική Ελλάδας είναι πιο κοντά από ποτέ σε μία μεγάλη διοργάνωση – Το Καζακστάν και η «πρώτη»

Μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων και της αγωνιστικής δράσης μεταξύ των συλλόγων, όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις Εθνικές ομάδες.

Η Ελλάδα συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/3) στη Νέα Σμύρνη και στο γήπεδο του Πανιωνίου, προκειμένου να αρχίσει η δουλειά με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Αυτή ήταν η πρώτη προπόνηση για την Εθνική μας ομάδα και σε αυτή συμμετείχαν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογέτ.

Αθανασιάδης, Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Διούδης, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Ρότα, Μπάλντοκ, Σάλιακας, Μάνταλος, Πέλκας, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Κωνσταντέλιας, Ζέκα, Μασούρας, Xατζηγιοβάννης, Τζόλης, Ιωαννίδης, Τζαβέλλας.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της μία μεγάλη «μάχη» την ερχόμενη Πέμπτη (21/3, 21:45) κόντρα στο Καζακστάν στην «Opap Arena». Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο πρώτος που καλούμαστε να δώσουμε με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro της Γερμανίας (14/6-14/7).

Σε περίπτωση νίκης μας στον ημιτελικό των play offs του Nations League, τότε θα πρέπει να δώσουμε έναν ακόμη αγώνα, εκτός έδρας κόντρα σε Γεωργία ή Λουξεμβούργο, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 21:45.

Ξέρουν πολύ καλά ο Πογέτ και οι ποδοσφαιριστές του πως η Ελλάδα έχει μία μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις έπειτα από 10 χρόνια, μετά την τελευταία της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι πλέον σε αυτόν τον μεγάλο στόχο, που άπαντες ελπίζουμε στο τέλος να επιτευχθεί για να ξαναδούμε την Εθνική μας σε ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού.