Εφές – Ολυμπιακός 85-72: Ήττα – πισωγύρισμα με έντονα παράπονα για τη διαιτησία

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Πόλη από την Εφές με 85-72, με τον Μπαρτζώκα να έχει πολλά παράπονα από τους διαιτητές – 16/28 τρίποντα οι Τούρκοι.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές στο «Σινάν Ερντέμ» με 85-72 για την 30η αγωνιστική της Euroleague, με τους Τούρκους να έχουν τρομερό ποσοστό στο τρίποντο (16/28), γεγονός που καθόρισε ουσιαστικά τον νικητή της αναμέτρησης.

Οι ερυθρόλευκοι ότι έχτιζαν στην επίθεση το χάλαγαν στην άμυνα και μοιραία, επιστρέφουν στην Ελλάδα χωρίς το «ροζ φύλλο» της νίκης, μπλέκοντας έτσι στην διεκδίκηση της τετράδας.

Έξι εύστοχα τρίποντα και προβάδισμα για την Εφές

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και πήραν γρήγορο προβάδισμα με τέσσερα εύστοχα τρίποντα. Η Εφές προηγήθηκε με 10 πόντους χάρις στα τρία τρίποντα του Πλάις και ένα του Κλάιμπερν (10-2) ενώ οι Τούρκοι ανέβασαν την διαφορά μέχρι τους 12 (22-10) με τον Λάρκιν να ευστοχεί δύο φορές από την γραμμή των 6,75, με τον Ολυμπιακό να… ξυπνά μετά από αυτό το σημείο. Με 7 πόντους από τον αρχηγό τους Κώστα Παπανικολάου, και το τρίποντο του Πίτερς, οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν την διαφορά στους 5 πόντους (26-21), δείχνοντας ότι… συνέρχονται από το αρχικό «μούδιασμα».

Τρίποντη «ραψωδία» από τους γηπεδούχους και +11 στο ημίχρονο

Το δεύτερο δεκάλεπτο διατήρησε τον ξέφρενο ρυθμό του, με τις δύο ομάδες να έχουν καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Ο Ράιτ με 6 συνεχόμενους πόντους μείωσε στον πόντο για τους φιλοξενούμενους (28-27), όμως η τουρκική ομάδα συνέχισε να είναι «καυτή» στο τρίποντο πράγμα που την κρατούσε σε διαφορά ασφαλείας. Ο Λαρετζάκης απάντησε με ένα τρίποντο… από το λόγκο της Euroleague για το 35-30, όμως τα δέκα τρίποντα της Εφές στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πλησιάσει στο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν καλές επιλογές στο τέλος του δεκαλέπτου κι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια στο -11 (48-37).

Οι Τούρκοι… το βιολί τους, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να πλησιάσει

Η Εφές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως το πρώτο, με τον Οσμανί και τον Λάρκιν να ευστοχούν σε τρίποντα για το +13, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (55-42). Ο Ολυμπιακός μείωσε με τους συνεχόμενους πόντους του Πίτερς σε 57-52, ενώ ο Κάνναν έφερε το ματς στον πόντο με το πρώτο του τρίποντό του στο ματς (62-61), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να κρατούν προβάδισμα 5 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Περισσότερα σε λίγο…

in.gr