Σημαντική διάκριση για Ελληνόπουλο της Αυστραλίας

O Αλέξανδρος Μπάτσης παραλαμβάνει την υποτροφία General Sir John Monash από τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλία στο Κυβερνείο στην Καμπέρα. Φωτογραφία: Supplied

Καμπέρα, Αυστραλία.- Με μια σημαντική Υποτροφία τιμήθηκε πριν από λίγες μέρες ο νεαρός ομογενής, Αλέξανδρος Μπάτσης, από τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλία στην Καμπέρα.

Πρόκειται για την Υποτροφία «General Sir John Monash» με την οποία χρηματοδοτούνται μεταπτυχιακές σπουδές Αυστραλών με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις στο εξωτερικό.

Ο Αλέξανδρος Μπάτσης θα σπουδάσει Master of Laws and Finance στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Φωτογραφία: Supplied

Οι υπότροφοι «Sir John Monash» επιλέγονται με βάση «τις εξαιρετικές ηγετικές ικανότητές τους και τη δέσμευσή τους σε θέματα εθνικής σημασίας».

Ο Αλέξανδρος θα σπουδάσει Master of Laws and Finance στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το Ίδρυμα General Sir John Monash Foundation ιδρύθηκε το 2001 και παρέχει μεταπτυχιακές υποτροφίες σε επιλεγμένους Αυστραλούς για σπουδές στο εξωτερικό. Αποστολή του Ιδρύματος είναι να ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή αριστεία των λαμπρότερων μυαλών της χώρας και να προάγει την ανάπτυξη των ηγετικών τους ικανοτήτων προς όφελος της Αυστραλίας.

Με τις γενναιόδωρες χορηγίες κυβερνήσεων, εταιρικών οργανώσεων, ιδιωτών δωρητών και πανεπιστημίων, το Ίδρυμα έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα 264 υποτρόφους, ορισμένοι από τους οποίους εξελίχθηκαν σε σημαντικούς ηγέτες της Αυστραλίας και φορείς αλλαγής σε όλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων επιστημόνων, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και πολιτικών.

Η υποτροφία John Monash για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό απονέμεται στο πνεύμα του στρατηγού Sir John Monash, ενός αξιόλογου Αυστραλού που πίστευε ότι η εκπαίδευση δεν παρέχεται για ατομικό όφελος, αλλά για την επιτέλεση του ανώτερου καθήκοντος των πολιτών που επιδιώκουν την πρόοδο της κοινωνίας.