Γεωργία – Λουξεμβούργο 2-0: Ο Ζιβζιβάτζε την έστειλε στον τελικό των playoffs

Η Γεωργία υπέταξε το Λουξεμβούργο με 2-0 στην Τιφλίδα και περιμένει τον νικητή του Ελλάζα – Καζακστάν για τον τελικό των playoffs που θα οδηγήσει στο Euro 2024.

Η Γεωργία βρήκε δύο γκολ με τον Μπούντου Ζιβζιβάτζε και υπέταξε με 2-0 το Λουξεμβούργο στην Τιφλίδα, με συνέπεια να προχωρήσει στον τελικό των τρίτων playoffs του Euro 2024, όπου περιμένει την Ελλάδα ή το Καζακστάν.

Η ομάδα του Γουιλί Σανιόλ (που αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Χβίτσα Κβαρατσχέλια) ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έκλεισε τους αντιπάλους τους στο γήπεδό τους και από τα πρώτα λεπτά έψαξε το γκολ που θα άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης.

Στο 13ο λεπτό ο Ζιβζιβάτζε προειδοποίησε με δοκάρι έπειτα από υπέροχο 1-2 με τον Γκιόργκι Τσακβετάτζε και στο 22′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έχοντας κάνει νωρίτερα επιθετικό φάουλ στον Άντονι Μόρις.

Εν τέλει, οι ευκαιρίες των Γεωργιανών κατέληξαν στο γκολ του Ζιβζιβάτζε στο 40′ έπειτα από κόρνερ, με την άμυνα του Λουξεμβούργου να τον αφήνει μόνο του να πλασάρει από τη μικρή περιοχή.

Το 2ο μέρος άρχισε με τελείως διαφορετική εικόνα. Ο Λεάντρο Μπαρέιρο είχε την πρώτη τελική των φιλοξενουμένων στο 51ο λεπτό με τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι να αποκρούει δύσκολα και επτά λεπτά αργότερα ο Ζέρσον Ροντρίγκες με υπέροχη κίνηση στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γεωργίας.

Η φάση γύρισε πίσω όμως για έλεγχο, αφού στην επίθεση των γηπεδούχων που προηγήθηκε, ο Μαξίμ Σανότ είχε ανατρέψει τον Ζορζ Μικαουτάτζε που έμπαινε στην περιοχή. Η τελική… ετυμηγορία ήταν κόκκινη για τον αμυντικό του Λουξεμβούργου και φάουλ, με τον Λεβάν Σενγκέλια να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Με παίκτη παραπάνω, το μομέντουμ άλλαξε και η Γεωργία βρήκε δεύτερο γκολ στο 63′ με τον Ζιβζιβάτζε, τον οποίο άφησε ξανά αμαρκάριστο η άμυνα των φιλοξενουμένων.

Το 2-0 ήταν αδύνατο να ανατραπεί (αν και το Λουξεμβούργο έπαιξε θαρραλέα στη συνέχεια), με τον Σανιόλ να αποσύρει σταδιακά τους πρωταγωνιστές του αγώνα, για να είναι ξεκούραστοι στον τελικό της Τρίτης στο ίδιο γήπεδο, όπου η Γεωργία ψάχνει την πρόκριση για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

  • ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (72′ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι (87′ Κανκάβα), Κακαμπάτζε, Μικαουτάτζε (76′ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (86′ Κβιλιτάια), Τσακβετάτζε (76′ Κβεκβεσκίρι)
  • ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μόρις, Γιανς, Μπονέρ, Μαχμούτοβιτς (90+1′ Μουράτοβιτς), Σανότ, Πίντο (42′ Μ. Μαρτίνς), Μαρτίνς, Μπαρέιρο, Όλεσεν (77′ Τιλ), Σάντσες (77′ Κούρτσι), Ροντρίγκες (90+1′ Κόρατς)

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε