Το Γενικό Προξενείο Σικάγου θα τιμήσει τον Νίκο Γκάλη

Σε Επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ αναγορεύτηκε ο Νίκος Γκάλης. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Σικάγο.- Ο Νίκος Γκάλης θα τιμηθεί στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Σικάγου για την συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, με τους ομογενείς της Πολιτείας να  έχουν ανταποκριθεί με συγκίνηση και ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Γενικού Προξενείου και θα προσέλθουν για να γνωρίσουν από κοντά τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και να συνδιαλλαγούν με ένα “τέκνο της Ομογένειας των ΗΠΑ”, ο οποίος επέστρεψε και έλαμψε στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, κάθε χρόνο το Γενικό Προξενείο, με αφορμή την 25η Μαρτίου, διοργανώνει εκδήλωση, κατά την οποία επιλέγει να φωτίσει μια άλλη πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας και τιμά τους πρωταγωνιστές του σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γκάλης, συνεπικουρούμενος από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Φάνη Χριστοδούλου, το Νίκο Φιλίππου, τον Αργύρη Καμπούρη, τον Λιβέρη Ανδρίτσο και άλλους σημαντικούς καλαθοσφαιριστές της εποχής, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Κώστα Πολίτη, οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, το 1987, ενώ έφτασε ένα βήμα πριν την επανάληψη του θριάμβου δυο χρόνια αργότερα.

Παράλληλα, ο Νίκος Γκάλης έμεινε στην Ιστορία και για τις εξαιρετικές ευρωπαϊκές παρουσίες της θρυλικής ομάδας του Άρη, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και, φυσικά, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, που επίσης έφυγε πρόσφατα από την ζωή.

 

Με στοιχεία από ekirika.gr