Σοκ στη Βρετανία: Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλεντον ανακοίνωσε απόψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 42 ετών και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο, που γυρίστηκε στο Windsor την Τετάρτη, η Κέιτ Μίντλεντον αποκάλυψε ότι όταν ενημερώθηκε για τη διάγνωση ήταν ένα «τεράστιο σοκ» και ότι αυτή και ο Ουίλιαμ «κάναμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας.

Η διάγνωση ήρθε λίγες μέρες αφότου εθεάθη να χαμογελά με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ καθώς έφευγαν από το αγαπημένο τους αγρόκτημα κοντά στο σπίτι τους στο Windsor.

Μιλώντας καθισμένη σε ένα παγκάκι είπε: «Μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τον τρόπο που πρεπει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει».

«Όπως τους είπα, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. Στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα μου. Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας».

Ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλεντον ανακαλύφθηκε όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα σε κλινική του Λονδίνου τον Ιανουάριο. Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι δεν θα κοινοποιήσει λεπτομέρειες για το είδος του καρκίνου με το οποίο έχει διαγνωστεί η πριγκίπισσα ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο καρκίνος, ζητώντας από τους ανθρώπους να μην κάνουν εικασίες.

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος επίσης έχει διαγνωστεί με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία.

Κατά τη στιγμή της επέμβασης στην κοιλιά της τον Ιανουάριο, το παλάτι του Κένσινγκτον είχε πει ότι δεν πρόκειται για καρκίνο. Επιβεβαίωσαν ξανά απόψε ότι καμία εξέταση δεν είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη καρκίνου. Ωστόσο, οι μετεγχειρητικές εξετάσεις αποκάλυψαν στη συνέχεια ότι ο καρκίνος «ήταν παρών».

Η ανακοίνωση προκαλεί σοκ σε όλο τον κόσμο και έρχεται ύστερα από εβδομάδες εικασιών -και άγριων θεωριών συνωμοσίας- για την υγεία της. Δημιουργεί επίσης μια νέα κρίση για τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε μια περίοδο όπου ο βασιλιάς Κάρολος δίνει επίσης μάχη με τον καρκίνο. Τον Ιανουάριο η Σάρα, η Δούκισσα του Γιορκ, διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, μόλις έξι μήνες μετά τη θεραπεία για καρκίνο του μαστού.

Η πριγκίπισσα βρίσκεται τώρα σε αυτό που περιγράφεται ως «μονοπάτι αποκατάστασης» έχοντας ξεκινήσει ένα κύκλο χημειοθεραπείας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον ζητά από τους ανθρώπους να μην κάνουν εικασίες για τον καρκίνο που έχει.  Ωστόσο, λένε ότι η Κέιτ Μίντλετον έχει «καλή διάθεση και είναι επικεντρωμένη στην ανάρρωσή της».

«Είναι πολύ ευγνώμων στην ιατρική ομάδα για τη φροντίδα που της παρέχουν», είπε ένας εκπρόσωπος του Παλατιού. «Τώρα χρειάζεται χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα για να ολοκληρώσει τη θεραπεία της και να αναρρώσει πλήρως».

Το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν απίστευτα δύσκολοι δύο μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ και για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν είχε σχέση με καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι είχα καρκίνο. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε ότι πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ, και ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της νεαρής οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να τα εξηγήσουμε όλα στον Τζορτζ, την Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος και για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει.

Όπως τους έχω πει. Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. Στο μυαλό, στο σώμα και στα πνεύμα μου.

Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν μπορέσω, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωση.

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι και όλους αυτούς που η ζωή τους έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Όλοι όσοι αντιμετωπίζετε αυτή την ασθένεια, σε όποια μορφή κι αν είναι, μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι.

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Κέιτ Μίντλετον

Ένας εκπρόσωπος της πριγκίπισσας είπε: «Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η Πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο, όπως όλοι μας.»

Ωστόσο, ο εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε: «Η πριγκίπισσα βρίσκεται τώρα σε μια πορεία ανάρρωσης έχοντας ξεκινήσει μια πορεία προληπτικής χημειοθεραπείας… στα τέλη Φεβρουαρίου».

Το Παλάτι δεν θα επιβεβαιώσει πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει η θεραπεία της και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να μην κάνουν εικασίες.

Είπε επίσης ότι δεν θα επιβεβαιώσει πού θα γίνει η θεραπεία της. «Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η Πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο, όπως όλοι μας.» ανέφερε εκπρόσωπος του Παλατιού.

Ερωτηθείς πότε γνωστοποιήθηκαν στην πριγκίπισσα τα νέα από τους γιατρούς της, ένας εκπρόσωπος του Παλατιού εξήγησε: «Μόλις είχαν ολοκληρωθεί οι μετεγχειρητικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα επανεξετάστηκαν».

Πρόσθεσαν: «Η Πριγκίπισσα ήθελε να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες όταν εκείνη και ο Πρίγκιπας ένιωσαν ότι ήταν σωστό για αυτούς ως οικογένεια».

Μια πηγή είπε σύμφωνα με την Daily Mail ότι ήταν «απίστευτα δύσκολοι μήνες για όλη την οικογένεια» και ήταν σημαντικό για την πριγκίπισσα να συμβιβαστεί με τη διάγνωσή της, να αναρρώσει από τη χειρουργική επέμβαση και να ξεκινήσει την πορεία της προς την ανάρρωση.

Σε όλη αυτή την περίοδο τα παιδιά του ζευγαριού ήταν η προτεραιότητά της.

Είναι κατανοητό ότι ο Oυίλιαμ και η Κέιτ ήθελαν να το πουν στα παιδιά τους την κατάλληλη στιγμή και να τους επιτρέψουν να κατανοήσουν και να επεξεργαστούν την είδηση πριν δημοσιοποιηθεί.

Πηγές αναφέρουν ότι η ανησυχία τους, παρά τις εικασίες σε παγκόσμιο επίπεδο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν να βάλουν πρώτα την υγεία της Κέιτ και τα παιδιά τους. Τώρα, θεωρούν, ότι οι εικασίες γύρω από την πριγκίπισσα θα σταματήσουν.

Πηγή: enikos.gr