Η Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπηθεί στην Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο – Επικεφαλής ο Νίκος Δένδιας

Νέα Υόρκη.- Πενταμελής αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια, θα εκπροσωπήσει θεσμικά την ελληνική πολιτεία στην παρέλαση για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο.

Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, Δημήτρης Φίλιος, στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις της παρέλασης θα ταξιδέψουν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Φίλιππος Φόρτωμας, καθώς και οι βουλευτές Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) και Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ). Από πλευράς δε της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει επιβεβαιώσει την παρουσία του ο υπουργός Αμυνας, Βασίλης Πάλμας, ο οποίος θα παρελάσει με τον κ. Δένδια στο πλευρό του Μεγάλου Τελετάρχη, Γιώργου Καρλαύτη.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης της Πέμπτης, η Αννα Νότη, εκ μέρους των Βορειοηπειρωτών, χαιρέτισε την απόφαση της Επιτροπής Παρέλασης να ορίσει ως επίτιμο τελετάρχη τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση υπό σκιώδεις συνθήκες από τις Αρχές της κυβέρνησης Εντι Ράμα, στην Αλβανία.

«Οι Ελληνες της Αμερικής στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς την Αλβανία αλλά και την αμερικανική κυβέρνηση πως βρίσκονται στο πλευρό του δημάρχου Χειμάρρας τις δύσκολες αυτές ώρες αλλά και στο πλευρό όλων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και αντιτίθενται στα βρώμικα σχέδια του Ράμα για την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων και την εκδίωξη της μειονότητας!», ανέφερε η κ. Νότη.

Οδεύοντας πλέον προς την παρέλαση, για την οποία μεσολαβούν κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες, τα μέλη της Επιτροπής έκαναν εκτενή αναφορά στην πορεία των οικονομικών δωρεών, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους πως τα περιθώρια για την χρηματοδότηση της μεγαλύτερης εκδήλωσης του Απόδημου Ελληνισμού, στενεύουν.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος είναι αρμόδιος για την εκδήλωση στο «Χίλτον», ανακοίνωσε πως εξασφάλισε δωρεές από τους Στηβ Ζερβούδη (6000 δολάρια), Σταύρο Χαβιάρα (5000 δολάρια), Alma Bank (6000 δολάρια), Στηβ Τενέδιο (5000 δολάρια), όπως επίσης και επιταγές για το λεύκωμα από τον Σύλλογο Καβαλιωτών και την «Κνωσσό». Επιπλέον, γνωστοποίησε πως η τράπεζα Flagstar, διάδοχο σχήμα του μέχρι πρότινος συγκροτήματος της Atlantic Bank, θα προσφέρει 7100 δολάρια.

Οσον αφορά στο λεύκωμα, ο Πέτρος Γεραντζούνης τόνισε πως οι εισπράξεις και υποσχέσεις φτάνουν, μέχρι αυτήν την στιγμή, τις 65000 δολάρια, με τον ταμία Δημήτρη Παλιούρα να αναφέρει πως έχουν καταβληθεί, επί του παρόντος, οι 11000 εξ αυτών.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Παπαγερμανός ενημέρωσε πως ο αριθμός των Συλλόγων και Κοινοτήτων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην παρέλαση έφτασε τους 54, με τον αντίστοιχο αριθμό για τις φοιτητικές ομάδες να φτάνει τις 15. Επιπλέον, 24 συμμετέχοντες έχουν κλείσει άρματα, ενώ ένας έχει δηλώσει και μπάντα.

Υπενθυμίζεται πως στην παρέλαση θα συμμετέχουν ακόμη η μπάντα του Παγκυπρίου, η μπάντα του σχολείου «Πλάτωνα» αλλά και η Φιλαρμονική της Κέρκυρας, την παρουσία της οποίας έχει προαναγγείλει η Διοίκηση του Παγκερκυραϊκού.

Πρέσβης Αχιλλέας Αντωνιάδης, Νομική Καστανά, Βίβιαν Αβραμίδου – Πλούμπη, Φίλιπ Κρίστοφερ και Γιάννης Στρουμπάκης στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «Της Ντροπής”, που περιλαμβάνει συγκλονιστικά ντοκουμέντα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Φωτογραφίες: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Το βιβλίο της Βίβιαν Αβραμίδου

Πριν από την έναρξη της πανομογενειακής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Βίβιαν Αβραμίδου Πλούμπη, με τίτλο «Της Ντροπής» («Haunting Voices»), το οποίο περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες και ντοκουμέντα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Οπως ανέφερε η συγγραφέας, η οποία υπέγραψε αντίτυπα, σε κάθε ενότητα υπάρχει ένα ειδικό QR Code που παραπέμπει σε διαδικτυακές φωτογραφίες από την πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου, οι οποίες συγκλονίζουν τον αναγνώστη.

Πηγή: ekirikas.com