ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Τα αίτια της πολιτικής αναμπουμπούλας

Με όρους ποδοσφαιρικού ντέρμπι ζητάει εκλογές «εδώ και τώρα», με παραίτηση Μητσοτάκη, και διεθνή…διαιτησία ο στρατιώτης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.κ. Στέφανος Κασσελάκης υπερακοντίζοντας την,  με διαφορά ολίγων μόλις ωρών, πρόταση Δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, με σύμπραξη όλης της αντιπολίτευσης, που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

 

 

Αιτία της αιφνίδιας αυτής εξέλιξης το δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ που αναφέρεται σε «μονταζιέρα» του διαλόγου Σταθμάρχη με οδηγό της αμαξοστοιχίας που, όπως υποστηρίζει «επικοινωνιακά» προσπάθησε να αποδώσει το δυστύχημα των Τεμπών σε «ανθρώπινο λάθος». Επικοινωνιακά γιατί όλοι συμφωνούν στο ότι  «…η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας», όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ας δούμε, μελισσούλες μου μερικά ερωτήματα:

1.Άρα, προς τι όλη η …βαβούρα; Ποιος δεν έχει υπομονή και εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης;

2.Προς τι η πρόταση Ανδρουλάκη για πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση υπογραφόμενη, μάλιστα, από όλη την αντιπολίτευση;

  1. Γιατί ο «αδειούχος» (κιόλας!) κ. Κασσελάκης έσπευσε αντί να συνταχθεί ,τουλάχιστον, με την πρόταση Ανδρουλάκη να πάει ένα βήμα παραπέρα ζητώντας να παραιτηθεί η Κυβέρνηση και να πάμε σε άμεσες εκλογές, με …διαιτητές τους ξένους;

Μελισσούλες μου, έχετε απαντήσεις ή σας ρούμπωσε η ατάκα Κασσελάκη;

Ξέρω, ξέρω, άνοιξη μπαίνει άλλη είναι η δουλειά σας! Να σας διευκολύνω λοιπόν, εγώ.

 

 

Απάντηση πρώτη. Ο κ. Κασσελάκης ξέρει ότι ο μόν0ς τρόπος για να μπει στη Βουλή είναι να πάει σε εκλογές ως αρχηγός κόμματος για να εκλεγεί στα σίγουρα. (Στο Επικρατείας απέτυχε να βγει βουλευτής!)

 

 

 

Απάντηση δεύτερη: Ο κ. Κασσελάκης αντιλαμβάνεται ότι τρία χρόνια ως “πρώτος-δεύτερος” στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και θα τον εξαντλήσουν πολιτικά. Έτσι προσπαθεί (αφού οι βουλευτές Επικρατείας δεν τον διευκολύνουν παραιτούμενοι να μπει στη Βουλή) να εκβιάσει εκλογές.

 

 

Απάντηση Τρίτη: Μια και ο κ. Ανδρουλάκης με την πρότασή του για Πρόταση Δυσπιστίας μάλλον ενισχύει παρά αποδυναμώνει τη θέση του Πρωθυπουργού, ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση που τρεμοπαίζει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση.

 

 

Το πολιτικό ερώτημα είναι τούτο: Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό επισκεπτόμενος την ελληνική ομογένεια και την πολιτική ηγεσία φίλης χώρας, είναι πρέπον ο αρχηγός της (ακόμη) αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει παραιτήσεις και εκλογές; Ή, μήπως, ακριβώς η επαφή του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες ομογενείς είναι, εν όψει των Ευρωεκλογών η αιτία της πολιτικής αναμπουμπούλας;