Μόσχα: Στη φυλακή δύο συλληφθέντες για τη σφαγή – Ομολόγησε ο ένας

Δύο εκ των φερόμενων ως τρομοκρατών οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή, ο ένας σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε για την συμμετοχή του.

Μόσχα.- Το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας απήγγειλε κατηγορίες στους δύο υπόπτους για τρομοκρατία, σχετικά την επίθεση σε πολιτιστικό χώρο την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Την ώρα που έχει μεταδοθεί εικόνα και από την προσαγωγή τους για ανάκριση.

Οι δύο συλληφθέντες κανονομάστηκαν ως Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ραχαμπαλιζόντα και Νταλέρντζον Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ (σ.σ. ο οποίος φέρεται να ομολόγησε) και κατηγορούνται σύμφωνα με το μέρος 3, διάταξη β, του άρθρου 205 του ρωσικού ποινικού κώδικα περί τρομοκρατίας.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall της Μόσχας, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του περιφερειακού δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας.

Ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

«Οι Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ραχαμπαλιζόντα (σ.σ. είναι αυτός που οι Ρώσοι του έκοψαν το αυτί και του το έδωσαν να το φάει) και Νταλέρντζον Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ (σ.σ. , Τατζίκος, πατέρας τριών παιδιών σύμφωνα με το TASS) κατηγορούνται σύμφωνα με το μέρος 3, διάταξη «β» του άρθρου 205 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα (τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από ομάδα ατόμων με συνέπεια το θάνατο ανθρώπου», αναφέρεται.

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, τρομοκρατική επίθεση είχε ως στόχο το πολιτιστικό κέντρο Crocus City Hall στην πόλη Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 137, αλλά ενδέχεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής της Μόσχας, 182 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Έντεκα ύποπτοι που εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εκτελεστών που προσπαθούσαν να διαφύγουν κατευθυνόμενοι προς τα ουκρανικά σύνορα.

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ουκρανική πλευρά είχε προετοιμάσει ένα κενό στα σύνορα για να το διασχίσουν οι τρομοκράτες. Υποσχέθηκε να εντοπίσει και να λογοδοτήσει σε όλους όσους βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο δημαρχείο του Κρόκου και κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους» καταλήγει η ανακοίνωση του πρακτορείου TASS.