Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του ’21 τιμά η Ομογένεια

Στα γαλανόλευκα και ο ομογενειακός ελληνισμός. Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις οι Έλληνες της διασποράς τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, ο ελληνισμός γιόρτασε τη σημερινή ημέρα, έως και την άλλη του Ατλαντικού όπου εκεί από τις 17 Μαρτίου Έλληνες και Φιλέλληνες , στην περιοχή Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, τίμησαν την εθνική παλιγγενεσία. Στη Βαλτιμόρη πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου η παρέλαση, ενώ στη Βοστώνη διοργανώνεται σήμερα, παρουσία της υπουργού εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, ανοιχτή δεξίωση από το γενικό προξενείο.

«Εδώ στη Μελβούρνη κάναμε σήμερα και χθες την τελετή, με καταθέσεις στεφάνων, την έπαρση της σημαίας, συμμετέχει όλη η ομογένεια της Μελβούρνης, σχολεία, ομοσπονδίες, η εκκλησία μας, όλες οι κοινότητες και ειδικά η νεολαία της Μελβούρνης που θα δώσουν το παρών στην παρέλαση στις 14 Απριλίου», όπως ανέφερε ο Αντώνης Τσουρδαλάκης πρ, πρόεδρος παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών.

Στη Νέα Υόρκη πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την εμβληματική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, στις 14 Απριλίου, η οποία αναμένεται να είναι η πιο μαζική και δυναμική από ποτέ.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Σάμου