Νέοι ομογενείς στο τιμόνι του του Συλλόγου Κρητών «Μίνως», όσο και του τμήματος νέων «Ιδομενέας»

Νέα Υόρκη.- Πόσο ενθαρρυντικό είναι, για το μέλλον του Οικουμενικού Ελληνισμού, νέοι ομογενείς να συμμετέχουν στους ομογενειακούς συλλόγους και να αναλαμβάνουν και θέσεις στα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων! Όπως έγινε και στην ορκομωσία και ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου τόσο του Συλλόγου Κρητών «Μίνως», όσο και του τμήματος νέων «Ιδομενέας».

Η ορκωμοσία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 17ης Μαρτίου 2024 στο Μινωικό Σπίτι στην Αστόρια και στην κυριολεξία αποτέλεσε μια μεγάλη γιορτή. Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο οποίος τέλεσε την ορκωμοσία ευχήθηκε επιτυχίες στο νέο συμβούλιο και στον πρόεδρό του Εμμανουήλ Κοϊνάκη που μαζί  με μερικά άλλα στελέχη ορκίστηκαν για δεύτερη φορά.

Το Μινωϊκό Σπίτι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς και ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος εξήρε την προσφορά των Κρητών τόσο στον εν λόγω ναό και στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, όσο και στα σχολεία του.

Η νέα ηγεσία του Συλλόγου Κρητών “Μίνως” σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο.

Στην γιορτή παρέστη και ο επόπτης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, κ. Νίκος Καστρινάκης ο οποίος συνεχάρη τη νέα ηγεσία.

Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Εμμανουήλ Κοϊνάκη (Manny Koinakis), πρόεδρο, Μιχάλη Μαυρουδή (Michael Mavroudis), αντιπρόεδρο, Δέσποινα Μπουμάκη (Despina Boumakis), γραμματέα, Γιάννη Ασκορδαλάκη (John Askordalakis), ταμία και μέλη τους κ.κ. Κρίστοφερ Γκαρσία (Chris Garcia), Ματίνα Δεμελή (Matina Demeli), Κρις Μαραγκουδάκη, Πολ Μουτάφη (Paul Moutafis), Ελένη Σωπασή (Eleni Sopasis), Νίκο Σοπασουδάκη  (Nick Sopasoudakis) και Τζον Τσαπάκη (John Tsapakis). Η Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους Μαρία Μάντζος (Maria Mantzos) και Τζορτζ Κάλας (George Kalas)

Ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο Εμμανουήλ Κοϊνάκης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με το συμβούλιο του “Ιδομενέα”

Με στοιχεία από: Anamniseis.net