Φέτος θα επισκεφθούν την Αυστραλία η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στις αρχές του επόμενου χρόνου, θα επισκεφθεί την Αυστραλία και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης – Στη δεξίωση του Γενικού Προξένου για την εθνική επέτειο έγινε ειδική αναφορά στην επιστολική ψήφο και την σημασία της για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sic)

Μελβούρνη.- Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, κατά την ομιλία του στο Ελληνικό Μουσείο, στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσε για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ανέφερε ότι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, κατά την ομιλία του στο Ελληνικό Μουσείο, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τη σχετική πληροφορία είχε δημοσιεύσει ο «Νέος Κόσμος» τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στις αρχές του επόμενου χρόνου, θα επισκεφθεί την Αυστραλία και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη της κας Σακελλαροπούλου, θα αποτελέσει ανταπόδοση της επίσκεψης που πραγματοποίησε πέρυσι στην Ελλάδα ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας, David Hurley.

H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε δηλώσει τότε: «Οι Έλληνες της Αυστραλίας, με τη δυναμική τους παρουσία στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της φίλης χώρας σας, ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας».

Ο Γενικός Πρόξενος ανέφερε, ακόμα, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, θα τιμήσει με την παρουσία του τους εορτασμούς για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής.

Θα αφιχθεί στην Αυστραλία την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, και θα αναχωρήσει το Σάββατο, 19 του ιδίου μήνα.

Κατά το διάστημα της παραμονής του στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν δύο Λειτουργίες.

Μία στο Σίδνεϊ, την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο International Convention Centre (ICC) και μία στη Μελβούρνη, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο Margaret Court Arena.

Κατά τη διάρκεια του 2024, αναμένεται να επισκεφθούν την Αυστραλία και άλλοι Έλληνες πολιτικοί αλλά και άλλοι επίσημοι για τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής.

Στην δεξίωση του Γενικού Προξένου στο Ελληνικό Μουσείο, με παρουσιαστή το Γιάννη Γαλάνη, παρευρέθηκαν πολυάριθμοι πολιτικοί, ξένοι διπλωμάτες και ομογενείς.

Την πολιτειακή πρωθυπουργό, εκπροσώπησε ο ομογενής υπουργός Στιβ Δημόπουλος και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων ο σκιώδης υπουργός, David Davis, την δε Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως Κυριακός. Εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας, μίλησε ο πρόεδρος της, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Όλοι τους, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην σημασία της ιστορικής επετείου.

Το ίδιο και ο Γενικός Πρόξενος ο οποίος στάθηκε όμως και στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

Εξήγησε την σημασία της για τον Ελληνισμό της Διασποράς, και κάλεσε τους ομογενείς να εγγραφούν και να ψηφίσουν.

Είπε μάλιστα πως στο Γενικό Προξενείο θα λειτουργήσει και ειδική υπηρεσία για να βοηθήσει τους ομογενείς να εγγραφούν για την επιστολική ψήφο.

Πηγή: neoskosmos.com