Συναγερμός στην Ολλανδία – Άνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους σε μπαρ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, ενώ έχουν εκκενωθεί 150 κατοικίες και έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του τρένου.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η πόλη Έντε της Ολλανδίας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται περιστατικό ομηρίας σε καφέ – μπαρ.

Ο δράστης έχει απελευθερώσει τρία άτομα, αλλά εξακολουθεί να κρατά άλλα δύο. Η αστυνομία επισημαίνει πως δεν φαίνεται να είναι τρομοκρατικό το κίνητρό του.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας κρατώντας εκκρητικά μπήκε στο κατάστημα εστίασης περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/3) και έθεσε υπό ομηρία τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν εκκενωθεί 150 κατοικίες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, έχει ζητηθεί από τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το RTL, τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι κλειστά, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του τρένου.

Εκπρόσωπος του Δήμου, έκανε γνωστό ότι οι άνθρωποι που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν σε χώρους του Δημαρχείου.

Η εφημερίδα de Telegraaf, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, γράφει ότι «από νωρίς σήμερα το πρωί άνθρωποι κρατούνται όμηροι στο μπαρ Petticoat από έναν άνδρα που φέρει όπλα και εκρηκτικά».

Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο σημείο έχει σπεύσει διαπραγματευτής, ώστε να εκτονωθεί η επείγουσα κατάσταση.

Κανένα τρομοκρατικό κίνητρο

Οι αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο. «Ομηρία με πολλά άτομα βρίσκεται σε εξέλιξη σε κτίριο στο κέντρο. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για τα αίτια. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο», γράφει η αστυνομία της ανατολικής Ολλανδίας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Δημοσιογράφος του NOS μεταδίδει ότι στο σημείο βρίσκεται και ρομπότ, που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Βίντεο με τη στιγμή της απελευθέρωσης των τριών ομήρων

Πολλές είναι οι αναρτήσεις στο X με φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το περιστατικό

Πηγή: in.gr