Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών – Είμαι έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ήταν το μεσημέρι της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας για το αίτημά του για διεθνείς παρατηρητές στις Ευρωεκλογές, ανέφερε: «Παρατηρητές υπάρχουν πάντα στις εκλογές. Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές. Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο. Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία-δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού;».

«Είμαι έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης. Όσο για τις προσδοκίες του για τις Ευρωεκλογές, δήλωσε ότι «πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί. Στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση… Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε εκ νέου διπλές εκλογές: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ευρωεκλογές και εθνικές μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη φαίνεται η δυναμική… Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία».

«Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο»

Αναφορικά με την στρατιωτική του θητεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Ήρθα στη χώρα μας γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευση. Είμαι περήφανος. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο. Τους έλεγα σταματήστε τον πληθυντικό. Συμμετείχα κάθε μέρα σε όλο το πρόγραμμα. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα και ευκαιρία για μένα να συναναστραφώ με κόσμο που έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρεία ναι, μαγειρεία, λάντζα».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες αμυντικές δαπάνες. Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκες που απαιτεί ετοιμότητα. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Να έχουμε καλύτερο σημείο εκκίνησης στον εξοπλισμό μας. Σίγουρα δε θεωρώ σκόπιμο να στέλνουμε εξοπλισμό που έχουμε χρυσοπληρώσει, στην Ουκρανία. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους» ανέφερε στην συνέχεια.

«Ούτε τα ξυριστικά σου δεν μπορείς να αγοράσεις με 8,60€ που παίρνουν οι φαντάροι. Θα ήθελα να πληρώνονται οι φαντάροι τουλάχιστον με 150 ευρώ το μήνα. Να μπορούν να πληρώσουν τα ξυριστικά τους» τόνισε.

«Με τον Αλέξη είμαστε καλύτερα από ποτέ»

«Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία στην διάρκεια της διακυβέρνησής του» είπε για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: enikos.gr