ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (Ολοκληρωμένος)

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena χάρη στο γκολ του Νίκλας Ελίασον στο 90+1′ και αύξησε τη διαφορά από τους Πειραιώτες στους 8 βαθμούς.

Για 90 λεπτά ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο γκολ, όμως στο φινάλε το πέτυχε η Ένωση με τον Νίκλας Ελίασον στο 90+1′ κι έτσι επικράτησε 1-0 για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έφυγε στην αντεπίθεση και με πλασέ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Τζολάκη. Με αυτό το τρίποντο οι κιτρινόμαυροι αύξησαν τη διαφορά στους 8 από τους Πειραιώτες, έχοντας και το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες φάσεις στο ματς, όμως ο Αθανασιάδης ήταν εκεί όπου χρειάστηκε. Η ΑΕΚ είχε κι αυτή τις ευκαιρίες της (και ένα ακυρωθέν γκολ του Άμραμπατ), αλλά μέχρι το φινάλε κανείς τους δεν μπόρεσε να βρει το γκολ.

Η ΑΕΚ με αυτούς τους τρεις βαθμούς ανέβηκε στους 65 και είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός παρέμεινε τέταρτος με 57 βαθμούς.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε στη διάθεσή του τον Στάνκοβιτς και γι’ αυτό στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε ο Αθανασιάδης. Στον άξονα επέλεξε να πάει με δίδυμο Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Πινέδα να παίζει στο “10” και τον Τσούμπερ να μένει στον πάγκο.

Για τον Ολυμπιακό ο Τζολάκης ξεκίνησε βασικός με τον Πασχαλάκη να μένει στον πάγκο. Ο Όρτα δεν ήταν στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ που πήγε με δύο στον άξονα τον Τσικίνιο και τον Έσε, με τους Μασούρα και Ποντένσε να παίζουν στις δύο πτέρυγες, τον Φορτούνη στο “10” και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τις φάσεις λίγο πριν από την εκπνοή

Η Ένωση ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο όγδοο λεπτό με το πλασέ του Γκατσίνοβιτς, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Τζολάκης. Ο Ολυμπιακός απάντησε ένα λεπτό μετά με την ωραία κεφαλιά – ψαράκι του Μασούρα που αποσόβησε ο Αθανασιάδης με ενστικτώδη επέμβαση.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβληθούν η μια στην άλλη, χωρίς να λείπουν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 26′ ο Γκατσίνοβιτς απείλησε και πάλι με πλασέ από το ύψος της περιοχής, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 33′ η Ένωση είχε μια ακόμα ευκαιρία για να σκοράρει με σουτ του Πινέδα που έκοψε ο Ροντινέι.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο φινάλε με δύο καλές ευκαιρίες. Αρχικά ο Έσε είδε τον Αθανασιάδη να τον σταματά, ενώ λίγο μετά ο Έλληνας κίπερ έκανε γρήγορη έξοδο και νίκησε τον Ελ Κααμπί στο τετ-α-τετ.

Η ΑΕΚ χτύπησε στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη ξανά με τον Γκατσίνοβιτς, όμως το τελείωμα του Σέρβου από το ημικύκλιο της περιοχής ήταν άσχημο.

Η Ένωση βρήκε γκολ με τον Άμραμπατ στο 61′, όμως ο Λιβάι Γκαρσία που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 65ο λεπτό με την κεφαλιά του Μαρτίνς, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Στο 78ο λεπτό ο Τσούμπερ από τη μικρή περιοχή (και από αντικανονική θέση) έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξή της ο Μαρτίνς δοκίμασε το σουτ από τη γωνία της περιοχής, με τον Αλμέιδα να τον σταματάει. Στο 83ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν, αλλά ο Αθανασιάδης σταμάτησε τον Τσικίνιο και ο Γιόβετιτς με τη μια έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο φινάλε η Ένωση κατάφερε να βρει το γκολ με τον Νίκλας Ελίασον και να πάρει το τρίποντο.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (77′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (86′ Λιούμπιτσιτς).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (79′ Γιόβετιτς), Μασούρας (61′ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).

Πηγή:gazzetta,