Deals ανανέωσης του στόλου από την E. Nomikos

Ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από πέντε bulkers, τύπου panamax και kamsarmax κατασκευής 2009-2012.

Πειραιάς.- Στη σταδιακή ανανέωση του στόλου της με deals στη δευτερογενή αγορά προχωρά η E. Nomikos Corp., μία εταιρεία με ιστορία άνω των 100 ετών στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η ναυτιλιακή ολοκλήρωσε το τελευταίο διάστημα συμφωνία πώλησης του παλαιότερου πλοίου του στόλου της, του bulk carrier, τύπου panamax Nefeli (χωρητικότητας 76.759 dwt και κατασκευής 2004). Το τίμημα, το οποίο ανήλθε στα 12 εκατ. δολάρια, θεωρείται αρκετά ικανοποιητικό, δεδομένης της ηλικίας του πλοίου.

Παράλληλα, η E. Nomikos Corp. κινήθηκε άμεσα για την αντικατάσταση του Nefeli με ένα νεότερο βαπόρι. Ο λόγος για το panamax Xing Ji Hai (χωρητικότητας 77.171 dwt και κατασκευής 2009), για το οποίο ναυλομεσίτες αναφέρουν πως καταβλήθηκε ένα τίμημα στη «ζώνη» των 17-18 εκατ. δολαρίων.

Μετά τις τελευταίες συναλλαγές, ο στόλος της ναυτιλιακής θα αποτελείται από πέντε bulkers, τύπου panamax και kamsarmax κατασκευής 2009-2012.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ανανέωση και η συντηρητική επέκταση του στόλου, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλοι συσχετισμοί τιμών και ναύλων στην αγορά.

Σημειώνεται ότι οι αξίες των panamaxes, όπως και όλων των bulkers, πήραν την ανιούσα τους τελευταίους μήνες, ενώ η ναυλαγορά ήταν ασυνήθιστα καλή για το παραδοσιακά αδύναμο πρώτο τρίμηνο.

Με βάση ελληνικές ναυλομεσιτικές εκθέσεις, οι τιμές των panamaxes/kamsarmaxes ηλικίας 5-15 ετών σημειώνουν «άλμα» 6-15% τον τελευταίο μήνα, 7-23% το τρίμηνο και 14-31% το εξάμηνο.

H ιστορία

Ο Ευάγγελος Νομικός ξεκίνησε τις εφοπλιστικές δραστηριότητές του στη δεκαετία του 1920, ενώ ήταν από τους λίγους που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατάφεραν να αποκτήσουν φορτηγά πλοία Liberty, από την αμερικανική κυβέρνηση με την εγγύηση του ελληνικού κράτους.

Ο ίδιος ήταν γρήγορα σε θέση να παραγγείλει νεότευκτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ήταν από τους πρώτους που προέβλεψε την ισχύ που θα αποκτούσε η Ιαπωνία στο χώρο των ναυπηγήσεων. Μεταξύ 1953 και 1964 υλοποίησε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα σε νεότευκτα bulkers και tankers σε ιαπωνικές γιάρδες.

Το 1979 ίδρυσε το Ίδρυμα Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού, προκειμένου να συνδράμει στο κοινωνικό σύνολο. Εκτός από τις σημαντικές δωρεές που προσέφερε στη Σαντορίνη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ίσως το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο του νομού Κυκλάδων, το Τελεφερίκ του νησιού.

Σήμερα, το ρόλο του CEO στην εταιρεία κατέχει ο Νικόλαος Χοντζόπουλος.