Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Διαμαρτυρία έξω από το ΑΤ – «Καμία άλλη, ποτέ ξανά»

Έξω από το αστυνομικό τμήμα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλόγους γυναικών από τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, το Ίλιον και την Πετρούπολη.

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αστυνομικών έχει προκαλέσει η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση λίγων μέτρων από το αστυνομικό τμήμα.

Η νεαρή είχε μεταβεί στο ΑΤ, συνοδεία φίλου της, για να καταγγείλει τον 39χρονο. Ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της, ωστόσο η αξιωματικός υπηρεσίας την προέτρεψε να καλέσει την Άμεση Δράση.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλόγους γυναικών από τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, το Ίλιον και την Πετρούπολη.

Ανάμεσά τους και στελέχη της της Νέας Αριστεράς, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου και η Χαρά Καφαντάρη.

Υπενθυμίζεται πως, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τη διαβίβαση στην Ευελπίδων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη γυναικοκτονία της 28χρονης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ ενώ το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

 «Βοήθεια, είναι εδώ, με κυνηγάει»

Η 28χρονη είχε μεταβεί στο ΑΤ προκειμένου να καταγγείλει τον δράστη, καθώς είχε δει ότι την παρακολουθεί, κάτι που την φόβισε.

Αφού βγήκαν από το Τμήμα, το φιλικό της πρόσωπο που τη συνόδευε αποχώρησε. Ωστόσο, ο 39χρονος φαίνεται ότι είχε στήσει καρτέρι στη γυναίκα και της επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως μετά το φονικό, η 28χρονη είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να τη συνοδεύσουν στο σπίτι της με ένα περιπολικό, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο και της είπαν να καλέσει την Άμεση Δράση.

Ενώ εκείνη μιλούσε με το 100, ο 39χρονος της επιτέθηκε με μαχαίρι και τη σκότωσε. Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η κοπέλα δέχτηκε πέντε μαχαιριές, δύο στον θώρακα και τρεις στην πλάτη, οι οποίες αποδείχτηκαν μοιραίες για τη ζωή της.

Ο διάλογος της 28χρονης με την αξιωματικό Υπηρεσίας

Θύμα: Σας παρακαλώ πολύ, θέλω ένα περιπολικό να με συνοδεύσει στο σπίτι μου. Είδα τον πρώην σύντροφό μου και φοβάμαι μήπως με περιμένει έξω από το σπίτι μου και μου κάνει κακό.

Αστυνομικός: Πρέπει να του κάνετε μήνυση.

Θύμα: Έχω κάνει μήνυση στο παρελθόν εναντίον του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Αστυνομικός: Μείνετε στο αστυνομικό τμήμα και θα καλέσουμε από εδώ την Άμεση Δράση να σας συνοδεύσουν.

Θύμα: Θα τους καλέσω εγώ.

Η 28χρονη βγήκε από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και κάλεσε την Άμεση Δράση. Δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε αιμόφυρτη στο έδαφος, σε απόσταση αναπνοής από το φυλάκιο του Τμήματος.

Η τηλεφωνήτρια μάλιστα έγινε μάρτυρας της δολοφονίας της κοπέλας, ακούγοντας από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τα ουρλιαχτά.

Άμεση Δράση: Άμεση Δράση, λέγετε παρακαλώ;

Θύμα: Είμαι έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων και θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου γιατί φοβάμαι ότι ο πρώην σύντροφός μου θα μου κάνει κακό. Βοήθεια, είναι εδώ, με κυνηγάει… (Ουρλιαχτά, έπεσε η γραμμή).

in.gr