Η διαδρομή της Dana Diamataris έως τον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe Australia 2024

Η μητέρα της Dana, Sue Diamataris (αριστερά) και ο πατέρας της, Phil Diamataris (δεξιά) την ενθάρρυναν πάντα να αγκαλιάζει τη ζωή και να αναλαμβάνει τις προκλήσεις για να μαθαίνει να εξελίσσεται μέσα από αυτές. Φωτογραφίες: Supplied

Η Ελληνίδα καλλονή μιλά στον «Νέο Κόσμο» για τον προσωπικό της αγώνα, ενώ βοηθάει και άλλους να βρουν την πίστη στον εαυτό τους

Η αυτοπεποίθηση δεν ήταν πάντα το δυνατό στοιχείο της Dana Diamataris, μιας πανέμορφης Ελληνίδας από τη Μελβούρνη, που βρίσκεται σήμερα μεταξύ των φιναλίστ της Βικτώριας στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe Australia 2024.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήθελα να συμμετάσχω στον διαγωνισμό για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι έχω την αυτοπεποίθηση και μπορώ να αποδεχτώ τον εαυτό μου όπως είμαι».

Η Dana Diamataris, βρίσκεται σήμερα μεταξύ των φιναλίστ της Βικτώριας στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe Australia 2024.

Ανεξάρτητα από την εντυπωσιακή της εμφάνιση και την ευφυΐα της, η Dana -όπως πολλά νεαρά κορίτσια στην εφηβεία- δυσκολευόταν πριν μερικά χρόνια να αποδεχθεί την εικόνα της, με αποτέλεσμα να υποφέρει η ψυχική της υγεία. Από τότε όμως έχει διανύσει πολύ δρόμο.

«Ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω έστω και ένα άτομο να αποδεχθεί και να πιστέψει στον εαυτό του. Και αυτός είναι πραγματικά ο λόγος για τον οποίο πήρα την απόφαση να προχωρήσω με αυτόν τον διαγωνισμό».

Προ του τελικού σε επίπεδο Βικτώριας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου, η Dana περιέγραψε στον «Νέο Κόσμο», ότι αφού έκανε την αίτηση να συμμετάσχει στον διαγωνισμό την τελευταία στιγμή, της φάνηκε απίστευτο και κατενθουσιάστηκε όταν έλαβε το μήνυμα ότι την είχαν επιλέξει στους φιναλίστ.

Η πλατφόρμα αυτή της δίνει επίσης την ευκαιρία να μοιραστεί τη δική της ιστορία.

«Για πολύ καιρό σκεφτόμουν ότι ήθελα να μοιραστώ τα όσα πέρασα με την ψυχική μου υγεία και την εμμονή που είχα με την εικόνα μου, και την άσκηση. Είναι θέμα ταμπού για πολλούς ανθρώπους. Αλλά πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτές τις άβολες συζητήσεις, ένας άνθρωπος που παλεύει με παρόμοιους εσωτερικούς δαίμονες θα μπορέσει να τους φέρει στην επιφάνεια, να τους αντιμετωπίσει και στη συνέχεια να αισθανθεί πιο ευτυχισμένος και ήρεμος στη ζωή του».

Η Dana ευχαριστεί την οικογένειά της και τους φίλους της που την υποστήριξαν σε αυτό το ταξίδι και είναι ευγνώμων για κάθε δωρεά στο Toybox Australia, μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην υποστήριξη των ευάλωτων παιδιών της Αυστραλίας

Ο κόσμος μας είναι, δυστυχώς, πολύ εγωκεντρικός και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε δεν γίνονται αντιληπτά. Έτσι, τελικά το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να στηρίξει και να πιστέψει στον εαυτό του, συνεχίζει η Dana.

Καταλαβαίνει πόσο εύκολα επηρεάζονται τα παιδιά και οι νέοι.

«Επηρεάζονται τόσο πολύ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από όσα η κοινωνία αναδεικνύει ως ωραία. Πιστεύω ότι αν ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και το αντιμετωπίσουμε όλο αυτό ως ενήλικες πλέον, τότε μπορούμε να βοηθήσουμε μια ολόκληρη γενιά να αντισταθεί στις κοινωνικές πιέσεις περί ομορφιάς. Και αυτό προσπαθώ, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να πετύχω, μοιραζόμενη τα δικά μου βιώματα».

Το να αγγίξει τις ζωές μικρών παιδιών και να τα υποστηρίξει είναι ένας από τους λόγους, που η 26χρονη φιναλίστ της Βικτώριας, επικεντρώνεται σε ένα μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση. Έχει ήδη πάρει το πτυχίο της στην Εγκληματολογία αλλά και στη Νομική.

«Πάντα είχα πάθος για τη διδασκαλία. Το συνειδητοποίησα κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού εν μέσω πανδημίας, βλέποντας τον ανιψιό μου Απόλλωνα να μεγαλώνει. Είδα τότε πόσο εύκολα εντυπωσιάζονται τα μικρά παιδιά και αυτό ξύπνησε μέσα μου το πάθος να τα διδάξω».

Η συγκέντρωση χρημάτων είναι μέρος της μέχρι τώρα διαδρομής της σε αυτόν τον διαγωνισμό, και η Dana είναι πολύ κοντά στο ποσό των $8.000 που έχει θέσει ως στόχο για το Toybox Australia -έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που στηρίζει τα άρρωστα και μειονεκτούντα παιδιά της Αυστραλίας. Το κατάφερε χάρη σε «μερικούς εράνους που διοργάνωσε και σε πολλές ευγενικές δωρεές από φίλους και συγγενείς».

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εσωτερική μας ομορφιά, η Ελληνοαυστραλή καλλονή βρίσκει ότι πηγάζουν από την καλοσύνη και τη «ζεστασιά» των ανθρώπων

Περιττό να τονίσουμε ότι η οικογένειά της ήταν απίστευτα υποστηρικτική από την πρώτη στιγμή. «Νομίζω ότι εκείνοι με ενθαρρύνουν και με καθοδηγούν, και είναι ακόμα πιο ενθουσιασμένοι από εμένα».

Ο πατέρας της, Phil Diamataris, με καταγωγή από τη Λήμνο, πάντα την παρότρυνε να δέχεται τις εμπειρίες της ζωής ως ευκαίριες να εξελιχθεί. Ενώ η μητέρα της, Sue Diamataris, η οποία κατάγεται από τα Γρεβενά και την Κοζάνη, ήταν ανέκαθεν το πρότυπο της Dana.

«Με εμπνέει να πιστέψω στον εαυτό μου και να είμαι ανοιχτή στις προκλήσεις. Έτσι έμαθα από τους γονείς μου να αγκαλιάζω τη ζωή, να κοιτάζω τον κόσμο με αισιοδοξία και να είμαι ευγενική στους ανθρώπους. Και όλο αυτό με έχει διαμορφώσει ως άτομο».

Όντας ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές γυναίκες της Βικτώριας, η Dana λέει πόσο σημαντικό είναι για εκείνη, να μην αρχίσει να συγκρίνει τον εαυτό της με τα άλλα τρομερά κορίτσια που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. «Είμαστε όλες τόσο διαφορετικές, ξεχωριστές και μοναδικές».

Η Dana Diamataris, βρίσκεται σήμερα μεταξύ των φιναλίστ της Βικτώριας στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe Australia 2024.

Μιλώντας για την ομορφιά, η νεαρή Ελληνοαυστραλή λέει ότι για εκείνη, η ομορφιά πηγάζει από την καλοσύνη και τη ζεστασιά των ανθρώπων. «Όμορφοι είναι οι άνθρωποι που είναι ανοιχτοί και δεκτικοί στους άλλους ανθρώπους και στα βιώματά τους. Όταν είναι κανείς επικριτκός και αρνητικός, αυτό ασχημαίνει και την όψη του».

Κοιτάζοντας το μέλλον της, η Dana έχει θέσει μικρούς στόχους που ανυπομονεί να πετύχει.

«Θα ήθελα πολύ να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορώ να μπω σε μια τάξη με μικρά παιδιά και να τα βοηθήσω να αναπτυχθούν και να ανθίσουν σε καταπληκτικούς ανθρώπους. Εκείνα θα διαμορφώσουν τις μελλοντικές μας γενιές, τους μελλοντικούς μας ηγέτες».

Εκτός από αυτό, προσθέτει, θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω περισσότερο και να δημιουργήσω ένα μέλλον με τον σύντροφό μου.

*Ο τελικός (MUA Victoria State Final) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, 5μμ-7μμ στο Bar Bambi στη Μελβούρνη.

 

Πηγή:neoskosmos.com