ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1 (ολοκληρωμένο)

Ο ΠΑΟΚ μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου ήταν άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και επικρατώντας με 3-1 της Λαμίας πήρε το σημαντικό τρίποντο. Η Λαμία προηγήθηκε, όμως ο Στέφαν Σβαμπ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε 3-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Η Λαμία μπήκε δυνατά, απείλησε από νωρίς και βρήκε μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης το γκολ με τον Μαρτίνεθ μετά από λάθος του Κοτάρσκι.

Ο Κεντζιόρια ήλεγχε τη φάση, βάζοντας το σώμα του μπροστά στην μπάλα, όμως ο Κοτάρσκι βγήκε λανθασμένα, με τον Μαρτίνεθ να κλέβει και να σουτάρει σε κενή εστία για το 0-1.

Σε λιγότερο από 10 λεπτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα για 2η φορά, όμως το γκολ δεν μέτρησε. Στο 16′ ο Μαρτίνεθ έκανε την κάθετη στον Τσιλούλη, εκείνος πλάσαρε απευθείας, με τον βοηθό όμως να σηκώνει το σημαιάκι.

Η φάση ελέγχθηκε κι από το VAR, που συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού, και δεν μέτρησε το γκολ λόγω οφσάιντ. Η Λαμία συνέχισε να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι κι είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο 18′.

Ο Σλίβκα πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνά για λίγο δίπλα από το δεύτερο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ να κάνει το 1-1 ήρθε στο 24′. Ο Ζίβκοβιτς μοίρασε δεξιά στον Κωνσταντέλια, εκείνος έκανε τη λόμπα, αλλά ο Σιμόν έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ενώ στη συνέχεια έβαλε “stop” και στον Οζντόεφ.

Στο 40′ η Λαμία είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα μετά από ωραία αντεπίθεση από τα δεξιά του Λέικ. Ο Ολλανδός κουβάλησε την μπάλα, άλλαξε το παιχνίδι δίνοντας την μπάλα στον Σίντκλεϊ στα αριστερά, εκείνος έκανε τη σέντρα, με τον Κεντζιόρα να προλαβαίνει προ του Τσιλούλη, παραχωρώντας κόρνερ.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες όμως πάνε στην ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζίβκοβιτς βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μιχαηλίδη, ο οποίος ανενόχλητος με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ, γονάτισε κι αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

“Κράτησε” όσο μπορούσε ο Κοσέλεφ, αλλά νικήθηκε από τον Σβαμπ

Στο 63′ διπλή επέμβαση του Κοσέλεφ. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε πρώτα το γύρισμα του Ζίβκοβιτς από τα δέξισ, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Κοσέλεφ είπε πάλι “όχι”.

Ο Σβαμπ έκανε το κοντρόλ με το αριστερό, μετά την πάσα του Ζίβκοβιτς, και με βολίδα λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-1.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τη Λαμία, καθώς ο Κορνέζος ανέτρεψε τον Σαμάτα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος, κι έγραψε το 3-1.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το τέταρτο γκολ, αλλά το σουτ του Μπάμπα σταμάτησε στο δοκάρι στο 90+3′.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρια, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46′ Ραχμάν Μπαμπά), Τσιγγάρας (46′ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (46′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46′ Σαντάνα), Τζανδάρης (90′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (88′ Τόσιτς), Λέικ (78′ Στάνκο), Σλίβκα (78′ Μάλτσι).