Το έργο των Charter Schools της Αμερικής για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό στην Επιτροπή της Βουλής

Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ
Αθήνα.- Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς (sic) συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης  με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Το έργο των Charter Schools της Αμερικής για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.
Τα Μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν η κυρία Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και Μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η κυρία Παναγιώτα Πεχλιβανίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, η κυρία Ιωάννα Λεκκάκου, Γενική Διευθύντρια του Odyssey Charter School στο Delaware, ο κ. Ματθαίος Σταμπούλης, Γενικός Διευθυντής του Σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» στη Βόρεια Καρολίνα και η κυρία Κωνσταντίνα Καπετανάκη, Εκπρόσωπος του Hellenic Classical Charter School στο Brooklyn και στο Staten Island.
Η ειδική συνεδρίαση διήρκησε τρείς και μισή ώρες (14:00 – 17:30) και οι ομιλητές ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής για την δράση των Charter Schools της Αμερικής  ελληνικού ενδιαφέροντος που είναι 6 τον αριθμό, ενώ έθεσαν και μία σειρά προβλημάτων αλλά και αιτημάτων επισημαίνοντας ότι  τα σχολεία αυτά προωθούν την ελληνική Γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ παράγουν μία νέα γενιά φιλελλήνων.
Πρόεδρος της Επιτροπής ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας ενώ στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και βουλευτές – Μέλη της Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.
Εκτενέστερο ρεπορταζ θα δημοσιεύσουμε αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου.