Αρης – Παναθηναϊκός 0 – 2 (Τελικό)

Με τον Σπόραρ να μπαίνει στο 46′ και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο 62′ και τον Μπράμπετς να σημειώνει αυτογκόλ στο 90+2′, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 2-0 του Άρη στο “Βικελίδης” και έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου στην Stoiximan Super League.

Το ματς

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με το κλασικό 4-3-3 που συνηθίζει, με τον κορυφαίο σκόρερ του, Μορόν, να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στηρίγματα στις πτέρυγες τους Σαβέριο και Σουλεϊμάνοφ. Στον αντίποδα, ο Φατίχ Τερίμ κατέβασε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1, με τους Γεντβάι και Ακαϊντίν στο κέντρο της άμυνας και τον Αράο στον άξονα, με τον Ιωαννίδή να είναι η αιχμή του δόρατος στη γραμμή κρούσης.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες νευρικές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση, για να ακολουθήσει όμως μία… ομοβροντία φάσεων μέχρι το 20ο λεπτό και τους Μορόν και Ιωαννίδη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις ομάδες τους.

Στο 12′ ο Μορόν απείλησε πρώτος με άστοχο σουτ εκτός περιοχής και στο ίδιο λεπτό ο Ιωαννίδης έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να έρθει στο 17′ η απόκρουση του Ντραγκόφσκι στο σουτ εν κινήσει του Ισπανού στράικερ του Άρη και το μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Κουέστα στην σκαστή κεφαλιά του διεθνούς φορ των πρασίνων.

Ο γρήγορος ρυθμός που επιδίωξαν οι δύο ομάδες κράτησε μέχρι το 25ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα μετά από το ημίωρο και τον Ντραγκόφσκι να πιάνει δουλειά.

Αρχικά, μπλόκαρε τη δυνατή εκτέλεση φάουλ του Φαμπιάνο στο 33′ και δύο λεπτά αργότερα σταμάτησε το εξ επαφής πλασέ του Μορόν, για να έρθει το φινάλε του πρώτου μέρους και να βρει τις δύο ομάδες στο μηδέν αλλά τον Άρη να φαντάζει πιο επικίνδυνος υπερτερώντας σε τελικές έναντι του αντιπάλου του (9-4, 4-1 εντός εστίας).

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Φατίχ Τερίμ να κάνει αλλαγή σε πρόσωπο και διάταξη, με τον Σπόραρ να περνάει στη θέση του Παλάσιος και τους πράσινους να αγωνίζονται πλέον με 3-5-2, για να ακολουθήσει ένα “ήρεμο” πρώτο δεκάλεπτο και να φτάνουμε στο 56′ για την πρώτη επικίνδυνη στιγμή σε αυτό το διάστημα, το σουτ του Σουλεϊμάνοφ που δεν βρήκε στόχο.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σπόραρ “προειδοποίησε” τον Άρη όταν δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να βρει τη μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα μετά από παράλληλο γύρισμα του Βαγιαννίδη, για να έρθει τελικά το 0-1 στο 62ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν στο χώρο του κέντρου με τον Μπερνάρ και ο Βραζιλιάνος προώθησε κάθετα τη μπάλα στον Σπόραρ βλεποντας την αντίπαλη άμυνα σε ανισσοροπία, με τον Σλοβένο να κάνει υποδειγματικό πλασέ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στέλνει τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Κουέστα (0-1).

Ο Μάντζιος θέλησε να αντιδράσει λίγο μετά από την επίτευξη του γκολ και έκανε τριπλή αλλαγή στο 73′ για να φρεσκάρει την ομάδα του από τη μέση και μπροστά, με τους κίτρινους να προσπαθούν αλλά να βρίσκουν ένα συμπαγές αμυντικό τείχος και να φτάνει το 85′ για να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο δεύτερο μέρος.

Από εκτέλεση κόρνερ ο Ανσαριφάρντ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Γεντβάι απέκρουσε σωτήρια με το πόδι πάνω στη γραμμή, με τον Παναθηναϊκό όχι μόνο να υπερασπίζεται το προβάδισμά του αλλά και να βρίσκει και δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αυτό έγινε ξεδιπλώντας ιδανικά αντεπίθεση με δύο αλλαγές του, με τον Μλαντένοβιτς να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Κουέστα να αποκρούει με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Τζούριτσιτς, για να βρει η μπάλα τα πόδια του Μπράμπετς που ακολουθούσε τη φάση για να καταλήξει στα δίχτυα (0-2).

Φάση που έμελε να σφραγίσει τη νίκη των πρασίνων απέναντι στον αντίπαλό τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τους παίκτες του Τερίμ να παίρνουν το τρίποντο σε μία σκληρή έδρα και να παραμένουν σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Ζουλ, (59′ Βερστράτε), Νταρίντα (73′ Τζούρασεκ), Γκαρθία (73′ Φετφατζίδης), Σουλεΐμάνοφ, Σαβέριο (73′ Ανσαριφάρντ), Μορόν
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (77′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (88′ Μαντσίνι), Παλάσιος (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης (90+2′ Βέρμπιτς)

sport25.gr