AEK – ΠΑΟΚ 2-2 (Ολοκληρωμένος) – Η Βαθμολογία Τώρα

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τις απαντήσεις με Μπάμπα και Οζντόεφ για το 2-2 και διατηρήθηκε στην κορυφή σπάζοντας παράλληλα και την «κατάρα» της Νέα Φιλαδέλφειας.

Όρθιος και πρωτοπόρος ο ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Τι κι αν η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 νωρίς στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντέδρασε, ισοφάρισε σε 2-2 και παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Παράλληλα, έσπασε και την «κατάρα» της «Opap Arena», παίρνοντας αποτέλεσμα στο νέο γήπεδο της Ένωσης.\

Ανώτερη και τον χτύπησε στο τρανζίσιον

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερο θέαμα, με την ΑΕΚ να είναι όμως η ομάδα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ σε πολλά λάθη. Στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο παιχνίδι η Ένωση κατάφερε μάλιστα να σκοράρει όταν με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Λιβάι έβγαλε ωραία για τον Πινέδα που έτρεξε με την μπάλα στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γκατσίνοβιτς που με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0.

Πέρα από το γκολ οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από μία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος με κεφαλιές των Ελίασον και Κεντζιόρα να φεύγουν άουτ. Η ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτερη μέχρι το γκολ της ενώ μετά από εκείνο το σημείο πήρε ο ΠΑΟΚ μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να κάνει κάτι ιδιαίτερο.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Πόνσε πέρασε στη θέση του Γκαρσία που είχε ενοχλήσεις από το πρώτο και στο 49’ ήρθε το 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ από τη γωνία της περιοχής, ο Κοτάρσκι αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πήγε στα δίχτυα.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν με ακόμη μία κεφαλιά του Κεντζιόρα από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Ντεσπόντοφ, Σαμάτα και Σάστρε στο ματς και λίγο αργότερα κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς.

Ελπίδα με Μπάμπα

Ο Αθανασιάδης νίκησε από κοντά τον Ντεσπόντοφ με μεγάλη επέμβαση, η μπάλα όμως έμεινε στην περιοχή της ΑΕΚ η οποία δεν μπόρεσε να διώξει και από στρώσιμο του Κωνσταντέλια ο Μπάμπα με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στην «Opap Arena».

Λύτρωση με Οζντόεφ

Από εκείνο το σημείο το ματς χάλασε με πολλές διακοπές και φάουλ και στο 90′ ήρθε η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ. Από γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Κουλιεράκης με κεφαλιά βρήκε τον πεσμένο Οζντόεφ που με προβολή έκανε το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η ΑΕΚ είχε τεράστια ευκαιρία στην τελευταία φάση του ματς για να κλέψει το τρίποντο, αλλά το σουτ του Γιόνσον έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (79′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ (73′ Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον – Γκαρσία (46′ Πόνσε), Πινέδα (86′ Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο (59′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Σβαμπ (66′ Οζντόεφ) – Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας – Τόμας (59′ Σαμάτα).

πηγή:.in.gr